Ucklumsborna skänker ett ”resecentrum” till kommunen

Ucklumsborna fortsätter att kämpa för sin nedläggningshotade skola in i det sista. Senaste tilltaget: Ett ”resecentrum” i centrum och en gravsten riktad mot den politiska majoriteten.

ANNONS
|

Den 4 maj avslöjade ST-tidningen att de styrande partierna Socialdemokraterna och Moderaterna vill lägga ned Ucklumskolan för att spara pengar. Protesterna blev omedelbara och högljudda. Natten före kommunstyrelsemötet den 29 maj sattes ett stort antal protestskyltar upp runtom i Stenungsund – och i samband med mötet hölls en manifestation utanför kommunhuset och 3 000 namnunderskrifter mot en nedläggning lämnades över till politikerna.

Nu ska frågan avgöras i kommunfullmäktige och natten till tisdagen genomförde Ucklumsborna en ny kupp. Denna gång genom att placera en gammal byggbarack vid korsningen Norra vägen–Doterödsvägen, nära den plats där Stenungsunds nya resecentrum är planerat. Även nya protestskyltar har satts upp, liksom en gravsten där Ucklums död förkunnas och texten ”Vi tackar S och M för den tid vi fick”.

ANNONS

Onsdagens fullmäktigemöte hålls i Fregatten med start kl 17.

LÄS MER:Ucklumbor gjorde skyltkupp inför ödesbeslutet om skolan

LÄS MER:Plan för resecentrum i Stenungsund överklagad igen

LÄS MER:Här är fastighetsbolaget som satsar stort i Ucklum

ANNONS