Unga tjejer fixade epa-träff i Stora Höga

Emma Bodén, Annie Bergström och Ella Hyrén Petersson kör varsin A-traktor. Vid ett frukostmöte kläcktes idén om att ordna en epa-träff för andra unga med samma intresse för de långsamtgående fordonen.

ANNONS

För ett par månader sedan anordnade kommunens ungdomsverksamhet en kurragömmajakt på A-traktorer, eller epa, som de unga förarna hellre kallar sina modifierade bilar. Jakten på de gömda eporna och mopparna blev väldigt uppskattad och det fanns lust att ordna fler aktiviteter för förarna och deras kompisar. Idén om en epa-träff väcktes vid ett frukostmöte där Emma, Annie och Ella var med.

– Det är kul att kunna träffa andra som kör epa, säger Annie.

Fick pengar från kommunen

Tillsammans har de fått planera, ansöka och fått beviljat pengar från Stenungslanten, ett kommunalt bidrag för unga som vill genomföra ett arrangemang.

– Vi fick 6 000 kronor, men använde bara 3 000. Det räckte för det vi behövde köpa, berättar Ella.

ANNONS

De tre tjejerna kör och äger varsin Volvo, och så här förklarar de sin kärlek till att köra en långsamtgående bil som många förare stör sig på.

– Det är friheten, säger Emma Bodén.

– Att man kan ta sig någonstans utan att ens föräldrar måste köra och att man måste anpassa tiderna, säger Annie.

Jämn ström av besökare

Under träffen som pågick i några timmar på torsdagen kom vissa på ett kortare besök. Andra stannade hela tiden ut på fritidsgården i Stora Höga där träffen hölls och där det bjöds på korv och fika på den nya uteplatsen.

Kompisarna Alva Dahl från Tjörn och Hanna Olsson från Stora Höga blev kvar en lång stund. Alva kör en klart röd Volvo duett från 1963 som hon är mycket nöjd med.

– Den är väldigt go att köra. Jag tycker det är lite tråkigt med nya modeller, jag vill gärna ha en äldre bil, så det var modellen för mig. Jag har haft den i snart ett år, säger Alva.

Första gången på epa-träff

Hanna åkte med Alva till träffen, men hon är ingen van besökare av vare sig fritidsgården eller epa-träffar.

– Jag är med som support, jag har bara varit här en gång tidigare och jag aldrig varit med på någon sån här träff.

Emma Bodén, Annie Bergström och Ella Hyrén Petersson hade också satt samman en tipspromenad som omkring 25 personer deltog i.

Är ni nöjda med hur många som kom?

– Vi tänkte att det skulle komma typ två bilar kanske, men det kom många fler än vi trodde. Och även folk vi inte kände, det var kul, säger Ella.

LÄS MER:Elvira, 21, säljer kära ägodelen: ”Svider lite”

LÄS MER:Trafikpolisen: Det är inte a-traktorns fel att du stressar

LÄS MER:Skärpta krav på a-traktorer – nu fler kan dömas

ANNONS