”Att skriva låtar ihop med andra är ju ett litet hantverk och äventyr i sig och att då få skriva med Per, bäste låtsnickaren, är ju fantastiskt”, säger Uno Svenningsson själv om det nya samarbetet och singeln i ett pressmeddelande.
”Att skriva låtar ihop med andra är ju ett litet hantverk och äventyr i sig och att då få skriva med Per, bäste låtsnickaren, är ju fantastiskt”, säger Uno Svenningsson själv om det nya samarbetet och singeln i ett pressmeddelande. Bild: Pär Wickholm

Uno Svenningsson släpper ny singel med Per Gessle

Under fredagen släpper Stenungsundsartisten Uno Svenningsson tillsammans med Per Gessle en ny singel som av dem båda beskrivs som ett lättsamt och lyckat samarbete.
– Två killar från landet som gillar musik, kan ju inte bli bättre, konstaterar Uno Svenningsson själv i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

"Bara få höra din röst" heter den nya singel av Uno Svenningsson och Per Gessle som nu för första gången gjort musik ihop. Singeln släpps fredag den 21 januari och är producerad av Uno Svenningssons son Mark Bihli.

Om samarbetet säger Svenningsson och Gessle att de båda i många år sprungit på varandra, inte minst i Tylösand sommartid, vilket till slut ledde till en sommardags gemensamt musikarbete.

– Att skriva låtar ihop med andra är ju ett litet hantverk och äventyr i sig och att då få skriva med Per, bäste låtsnickaren, är ju fantastiskt. Det har varit lättsamt och väldigt kul. Två killar från landet som gillar musik, kan ju inte bli bättre! Har alltid gillat Pers röst och att våra röster då sitter så bra ihop är grymt häftigt. ”Bara få höra din röst” är ju därför en talande titel, säger Uno Svenningsson själv om samarbetet i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Lill Lindfors ser fram emot att återvända till Stenungsund

Uno gästsjöng på Pers senaste album ”Gammal kärlek rostar aldrig”, men i övrigt har de inte samarbetat tidigare.

– Det är otroligt kul att jobba med Uno, våra röster är så olika men passar på något konstigt sätt ruskigt bra ihop. Extra kul att hans son Mark ville producera. Han har gjort ett fantastiskt jobb, säger Per Gessle i sin tur om samarbetet och den nya singeln i samma pressmeddelande.

LÄS MER:Konsertarrangörerna: Så gick Musiksommaren 2021

ANNONS