Utbyggt McDonalds satsar på kafé

Ombyggnationen av McDonald´s är klar. McCafé i Stenungsund har varit öppet i en vecka.
– Vi har lyckats med de planerna som vi har haft, säger franchisetagaren Svante Olsson.

ANNONS

Sedan 1998 har McDonalds funnits i Stenungsund. I fjol sökte man bygglov både för att bygga ut och renovera restaurangen. Tanken om fler sittplatser på uteserveringen och satsningen på ett helt nytt koncept låg till grund för bygglovsansökan. Nu är renoveringen och utbyggnaden klar och McCafé har varit igång i en vecka.

Fika och baristor

McCafé är ett baristakoncept som McDonalds lanserade under 2021 och vars grund vilar på att ”vi i Sverige älskar kaffe”. Tanken är att det ska finnas ett fikasortiment med baristor som jobbar i restaurangen.

Sveriges första McCafé byggdes i Alingsås och konceptet planeras på flera platser i landet. I en intervju med ST-tidningen förra året, sa franchisetagaren Svante Olsson att han tycker att restaurangen i Stenungsund är en passande plats för satsningen.

ANNONS

”En aning förskjutet”

I samband med lanseringen har man även passat på att bygga ut uteserveringen.

– Vi ville ha fler sittplatser och fler gäster, speciellt till de tider det har varit mycket folk, som under helgerna och sommaren, säger franchisetagaren Svante Olsson.

Nu är alltså ny satsningen klar i Stenungsund.

– Vi har lyckats med de planerna som vi har haft, renoveringen och utbyggnaden tog fyra-fem veckor, det blev kanske en aning förskjutet på grund av snöstormen, men annars har vi lyckats med planerna, säger Svante Olsson.

LÄS MER:McDonalds vill bygga ut restaurangen

LÄS MER:Paret bytte liv – driver nu hotell tillsammans

LÄS MER:Klassiskt badhotell med 80 rum ska byggas i Tuvesvik

ANNONS