Vakter ingrep efter lättklädd dans på nattklubben

När ordningsvakterna försökte ingripa och tyckte att det gick lite väl vilt till på dansgolvet, där en av de berusade männen börjat klä av sig, blev den ena av dem arg. Han ska sedan handgripligen ha gett sig på flera av vakterna som fick brotta ned honom och tillkalla polis. Nu åtalas mannen i 30-årsåldern, misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

ANNONS

Det var en sen kväll i slutet av november förra året som händelsen utspelade sig på dansgolvet på Stenungsbadens nattklubb.

Enligt ordningsvakternas vittnesmål ska en man där först ha slängt av sig skjortan och hans kompis sedan börjat knäppa upp hans byxor, varpå de blev tillsagda att sluta. Kompisen ska då ha blivit arg och utan förvarning tagit ett grepp om en av ordningsvakternas nacke, varpå ytterligare vakter tillkallades för att avvisa mannen från nattklubben.

Belades med handfängsel

Efter att han då ska ha gjort motstånd, genom att bland annat spjärna emot och försöka slita sig loss, bestämde sig vakterna för att lägga ned honom på golvet och sätta på honom handfängsel.

ANNONS

Innan dess ska mannen enligt åtalet ha lyckats få tag i den ena vaktens tumme och vridit om. Polis tillkallades för att ta med mannen från hotellet, men även då ska han enligt vittnen till händelsen ha fortsatt att göra kraftigt motstånd.

Nekar till brott

Nu åtalas mannen i 30-årsåldern, hemmahörande i en kommun i Sydsverige, misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Den ordningsvakt som ska ha fått tummen omvriden yrkar enligt den stämningsansökan som lämnats in vid tingsrätten också på 5 000 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk.

Själv nekar mannen till brott. Enligt honom är det inte han utan vakterna som brukat övervåld och att han vill därför varken betala eller bli dömd för något han inte gjort, har han uppgett i förhör.

LÄS MER:Bröderna finansierar stipendier till Nösnäs – för drygt 100 000

LÄS MER:Före detta klasskamraterna prisades för gott kamratskap

ANNONS