Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Viktor Olsson peppar fotbollslandslaget inför EM

Viktor Olsson skulle inte göra några spelningar i sommar men när förbundskapten Peter Gerhardsson kallade blev han tvungen att göra ett undantag. I kväll ska han spela i Båstad för svenska fotbollseliten.
– Förhoppningsvis kommer de vara med om en jävligt trevlig och bra stund med bra musik, säger han.

Det är inte första gången som sångaren och låtskrivaren från Stenungsund, Viktor Olsson, ska stå inför damernas fotbollslandslag och spela sin musik. På uppladdningslägret i Båstad inför VM 2019 spelade han senast – ett VM som slutade på prispallen för landslaget.

– Det blev ju brons den gången så uppenbarligen måste ju någonting ha varit rätt då. Så jag tänker samma upplägg men vi hoppas på en ännu bättre placering denna gången, säger han.

Kan din spelning ha bidragit till placeringen?

– Haha, jag tror absolut att det var en liten del av framgångssagan att jag var där och lirade.

Förbundskaptenen ett fan

Flera av landslagsspelarna lyssnar på hans musik och förbundskaptenen, Peter Gerhardsson, verkar vara lite av ett fan av Viktor Olssons musik.

– Redan när jag släppte min första singel 2015 skrev han om min musik på sin blogg. Så vi har följts åt de här åren och han har ofta kommit på spelningar.

Viktor Olsson berättar att han fått lära känna både spelarna och de som jobbar på förbundet genom musiken och ser fram emot att spela för dem ikväll.

– Det är ju en fantastisk grupp med människor. Alltifrån till de som jobbar på förbundet till ledare och spelare. Det är ett superhärligt gäng! Det ska bli kul.

Vad kommer de få vara med om ikväll?

– Det blir som en konsert med mina låter och min musik. Och förhoppningsvis kommer de vara med om en jävligt trevlig och bra stund med bra musik. Det är inget avancerat eller konstigt på det sättet.

”Det smärtar mig enormt”

Samtidigt som konserten i Båstad pågår under kvällen kommer en annan, för honom, viktig händelse äga rum. I Ljungskile spelar Gais sin sista match innan sommaruppehållet – något som Gaissupportern Olsson varit väl medveten om.

– Det smärtar mig enormt kan jag säga. Men i det här fallet fick jag göra undantaget att åka söderut istället för norrut. Jag hade mer än gärna kunnat klona mig själv så jag hade kunnat vara på Skarsjövallen i kväll.

Nya låtar på gång

Konserten på uppladdningslägret är speciell, för Viktor Olsson hade inte tänkt att göra några spelningar i sommar. Istället är det fokus på att skriva nytt.

– Jag håller på att skriva på mitt fjärde album som jag hoppas vi ska kunna börja spela in i höst. Jag har ju varit ute och turnerat i stort sett varje sommar sedan jag släppte min första skiva 2015 och därför har jag sagt att denna sommar ska jag vara lite fri från musiken och ta det som kommer.

När det fjärde albumet släpps är fortfarande inte bestämt men Viktor Olsson hoppas det blir någon gång under 2023.

LÄS OCKSÅ: Artisten har 80 matchtröjor: ”Vet inte var det slutar”

LÄS OCKSÅ: Stenungsunds Viktor Olsson släpper nytt

LÄS OCKSÅ: Stenungsundssöner tolkar varandras låtar

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.