Ville anmäla brott – hade påk och kniv med sig till polisen

När mannen i 35-årsåldern kom in på polisstationen för att anmäla ett brott upptäckte man att han var beväpnad med både en kniv och en påk. Nu åtalas han, för grovt brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Det var onsdagen den 14 september som en polispatrull kallades till receptionen på polisstationen i Stenungsund efter att personal larmat om att en misstänkt påverkad man med kniv uppehöll sig där.

Mannen ska ha kommit in på stationen för att anmäla ett brott.

– När vi påträffar personen i receptionen så uppträder han narkotikapåverkad genom okontrollerade rörelser, små pupiller, svårigheter att sitta still och sluddrigt samt osammanhängade tal. XX luktar även väldigt mycket sprit och säger att han druckit en del”, har polis berättat enligt stämningsansökan mot mannen.

Ångrade sig efter tillnyktring

Under avvisiteringen ska mannen själv ha sagt att han haft kniv på sig för att han tagit på sig arbetsbyxorna och sedan glömt att han hade kniven i dem. Påken ska han däremot enligt egen utsago haft med sig för att hämnas på en person som ska ha rånat honom dagen innan. Han ska dock senare, när han nyktrat till lite, ha ångrat sig och då i stället gått till stationen för att anmäla rånet.

ANNONS

– När jag vaknade så såg att någon har slagit mig. Jag var skitpackad när jag vaknade. Jag tog med mig påken och tänkte att jag skulle slå han som gjorde det, sen nyktrade jag till lite och gick till polisstationen i stället, han mannen uppgett i förhör.

”Älskar att tälja”

Beträffande kniven säger han sig dock inte haft något uppsåt med att ha haft den på sig.

– Det var en olyckshändelse, jag har massor av knivar för att jag älskar att tälja, har han sagt till polis.

Av förundersökningsprotokollet framgår att händelsen utspelade sig mitt på dagen och att det då var mycket folk i rörelse utanför och kring Stenungsunds torg.

Brottet mot knivlagen, som han nu åtalas för, ska därefter betraktas som grovt, enligt stämningsansökan som nu lämnats in vid Uddevalla tingsrätt, då patrullen som vittnat även fått känslan av att mannen mycket väl skulle ha kunnat använda påken i syfte att hämnas som han först uppgett.

Mannen i 35-årsåldern har själv vidgått händelseförloppet, men förnekar brott.

LÄS MER:Man ville ha gratis korv – attackerade butiksägare

LÄS MER:Bråk uppstod på buss – utreds som olaga hot

LÄS MER:Kvinna i 75-årsåldern körde in i stenmur – åtalas för rattfylleri

ANNONS