Ximena råkade ut för bensintjuv: ”Blir förbannad”

Under onsdagskvällen upptäckte Ximena i Ucklum att någon hade borrat hål i tanken på hennes bil. Nu vill hon varna andra.
– Jag hoppas att inte att fler blir drabbade, säger Ximena Hultberg.

ANNONS

Redan förra veckan märkte hon att det var något märkligt med bilens bensinmätare. Den sjönk ovanligt snabbt och hon tyckte inte att siffrorna stämde riktigt, men lade inte någon större vikt eller tanke på det först.

I stället fortsatte hon att köra sina ärenden och sin dotter till skolan. När mätaren visade lågt åkte hon bara och tankade. Men när hon skulle till Göteborg under måndagen märkte hon att det var ett större problem än väntat.

– Dotterns kille körde bakom och började plötsligt tuta på mig och fick mig att stanna. Han sa då att det bara sprutade bensin från bilen, berättar hon.

ANNONS

Polisanmälan och service

När hon kört hem sen kunde hon tydligt se att det var borrhål i tanken. Ximena skickade då in en polisanmälan om stöld. Bilen kommer att skickas iväg för service och reparation.

Händelsen är nu ett förundersökningsärende och Ximena säger att hon kommer att behöva betala en självrisk på 1 800 kronor och lägga ytterligare kostnader på flera resor för att lämna in bilen på service.

– Det är väldigt tråkig kostnad. För en ensamstående mamma som studerar är det totalt onödiga pengar, säger Ximena Hultberg.

Varnar andra på Facebook

I en lokal Facebookgrupp varnar hon nu andra med ett inlägg för att de inte ska råka ut för samma sak som hon gjort.

– Jag hoppas verkligen att inte att fler blir drabbade. Men det kanske är något som går nu, personerna som gör det tänker inte på konsekvenserna. Det är mina pengar och det är jag som måste ringa runt efteråt, säger Ximena Hultberg.

– Man blir förbannad. De tänker inte längre än vad näsan räcker.

Ximena berättar att bilen står parkerad vid en lugn gata i hennes område. Efter händelsen kommer hon ändå att vara mer vaksam och försiktig.

– Det är en chock och många frågor. Hur kan man ens göra en sån sak och vilka är det som gjort det? Vad är nästa steg? Uppenbarligen har det hänt och nu kommer det att låsas här framöver.

ANNONS