Stopp i tågtrafiken på grund av olycka

Just nu är det stopp i tågtrafiken mellan Göteborg, Uddevalla och Strömstad. Anledningen ska enligt Trafikverket dels vara ett sabotage, orsakat av kopparstöld längs spåren men också en olycka på Hisingen mellan ett Västtåg och en gasbuss som kolliderat.

ANNONS

Olyckan inträffade vid Finlandsvägen/Lillhagsvägen strax efter klockan halv åtta på måndagsmorgonen och ett 60-tal personer ska ha befunnit sig på tåget som kom från Uddevalla.

Enligt Västtrafik rör det sig om ett Västtåg som kört på bussen och räddningstjänsten har spärrat av ett större område runt olyckan.

I nuläget finns det inga uppgifter om några personskador, men all tågtrafik på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad och resenärer vid stationerna Ytterby, Kode, Stora Höga, Stenungsund och Svenshögen påverkas just nu stort av olyckan på Hisingen.

Det finns i nuläget ingen prognos när trafiken kan börja gå som vanligt igen enligt Trafikverkets senaste uppdatering på hemsidan. Resenärer uppmanas kontakta sitt tågbolag för mer information.

Räddningstjänsten meddelade strax efter klockan halv tio att de är på plats med ett flertal enheter vid olycksplatsen på Hisingen. I nuläget finns inga indikationer på gasläckage.

Tåget har evakuerats på ett 60-tal passagerare. Det är fortsatt stora avspärrningar i området och räddningstjänsten arbetar tillsammans med andra aktörer för att förbereda bärgning av bussen. Insatsen beräknas pågå under stora delar av dagen och tågtrafiken beräknas enligt Trafikverkets senaste uppdatering strax före klockan 10 återupptas tidigast i morgon, tisdagen den 9 mars kl 06.

Bussar ersätter tågen på sträckan Stenungsund–Göteborg via Stora Höga, Kode och Ytterby.

Camilla Moestedt

redaktion@lokaltidningensto.se

ANNONS