OBS: Genrebild.
OBS: Genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Stopp i tågtrafiken vid Svenshögen

Ett stopp inträffade i tågtrafiken vid Svenshögen på tisdagskvällen. Enligt Trafikverket hade ett tåg kört över en skylt som hamnat på rälsen vid en järnvägsövergång.

ANNONS

Stoppet inträffade strax efter klockan 17.30. Det vid den, för tågen, norra infarten till Svenshögen. Enligt Trafikverket uppstod det omgående förseningar mellan Uddevalla och Göteborg.

Skylten som hade hamnat på rälsen ska enligt uppgifter från Trafikverket ha varit en sådan som varnar för livsfarliga ledningar i anslutning till rälsen.

Enligt polisen ska en skogsmaskin ha råkat köra ner skylten.

– Det ska ha handlat om en traktor med ett tillkopplat släp med ett motorredskap och virke som av okänd anledning ska ha kört på bommarna och en stolpe med skylten vid plankorsningen på den aktuella platsen, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, under onsdagsmorgonen.

Föraren ska själv ha kontaktat polis, men inte hunnit larma i tid innan tåget anlände, varpå olyckan skedde.

– Inga personskador eller skador på tåget ska däremot ha inträffat i samband med händelsen, berättar Herman Egelström vidare.

– Det finns heller i nuläget inga misstankar om brott i samband med olyckan, men det får utredningen utvisa om en sådan anmälan kommer att upprättas.

Trafikverket skickade under tisdagskvällen ut sin personal, som fick arbeta med att få undan skylten som hamnat under tåget vid Svenshögen.

Strax före klockan 19.30 kunde det drabbade tåget sedan börja rulla igen.

ANNONS