Under lördagen stoppade polis en man som transporterade stora mängder kontanter, och mannen misstänks nu för penningtvättbrott.
Under lördagen stoppade polis en man som transporterade stora mängder kontanter, och mannen misstänks nu för penningtvättbrott. Bild: Johan Nilsson/TT

Stoppades på E6 med stora mängder kontanter – misstänks för penningtvätt

Under lördagen stoppade polis en bil på E6 norr om Stenungsund. I bilen hittades en stor mängd kontanter. Föraren är nu anhållen misstänkt för penningtvätt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En medelålders man misstänks för grovt penningtvättbrott. Detta efter att polis under lördagseftermiddagen stoppat en norskregistrerad personbil på E6 norr om Stenungsund. I bilen hittade polisen en stor mängd kontanter.

– I den anträffades en hel del pengar, främst norska, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

– De hittade först nån bunt som stack ut nånstans och sen hittade de mer grejer. Han var på väg till ett annat land, så tanken var nog att det skulle försvinna från både Norge och Sverige.

Exakt hur mycket det handlar om kan han på söndagen inte uttala sig om. Men polisen har gjort ett överslag och uppskattar det till minst 200 000 kronor.

– Jag har sett buntar på 500-kronorssedlar, ganska många. Så det är en hel del. Plus lite Euro och svenska pengar. Vi ska räkna dem idag, säger Lars Ström.

Är det falska sedlar eller äkta?

– Så långt har vi inte heller kommit än, det får bli teknisk undersökning sen. I nuläget finns ingen misstanke om att de ska vara förfalskade.

Den misstänkte är en svensk medborgare i 40-årsåldern. Han har nu anhållits av åklagare och förhördes under söndagen av polis.

ANNONS