Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Rebecca Hådell
Bild: Rebecca Hådell

Stor ökning av viltolyckor – Sju olyckor bara det senaste dygnet

Flera viltolyckor med både älg, kron- och dovhjort, samt rådjur inblandade har inrapporterats till polisen de senaste dygnet. Den senaste olyckan inträffade strax före klockan 06 på onsdagsmorgonen i Myckleby på Orust.

Ett rådjur ska då ha blivit påkört, men sedan sprungit iväg.

Ingen person ska ha skadats vid kollisionen, men eftersöksjägare tillkallades för att söka efter rådjuret. Bilen ska även fått en del skador i samband med krocken.

Polis larmades sent på tisdagskvällen även om en kronhjort som vid 22.20-tiden ska ha befunnit sig på E6, i höjd med Ödsmålsbron.

– Men den ska inte ha blivit påkörd, utan själv kunnat lämnat motorvägen innan en olycka inträffade, uppger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Överlag konstateras just nu en ökning av viltolyckor i hela STO-regionen, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

– Bara under det senaste dygnet har vi haft sju inrapporterade viltolyckor med både älg, kron- och dovhjort, samt rådjur inblandade. Det ska inte handla om några olyckor där någon skadats allvarligt och behövt uppsöka sjukhus, men det kan ändå vara bra att ha med sig, så att man är på sin vakt när man är ute och kör på vägarna.