Stora störningar på Bohusbanan – nu går tågen igen

På måndagen kolliderade ett tåg och en personbil i centrala Uddevalla vilket gjorde att tågen till och från Stenungsund ställdes in. På tisdagsmorgonen stoppade ett tåg med rökutveckling på Göteborgs central trafiken. Nu ska tågen åter rulla.

ANNONS

På tisdagsmorgonen var det meningen att tågen så sakta skulle börja rulla igen efter olyckan i Uddevalla på måndagskvällen.

– Vid 6-tiden kom det in ett tåg med rökutveckling och det blev stopp på hela Göteborgs central, säger Matilda Hauser, störningskoordinator på Västtrafik på tisdagsmorgonen.

Strax innan klockan 7 skulle strömmen åter kopplas på och trafiken rulla igen men en halvtimme senare var det fortfarande stopp. Enligt Västtrafiks presskommunikatör Henrik Kjellberg ska dock trafiken ha kommit igång igen vid 9-tiden på morgonen.

Olycka i Uddevalla

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst om en olycka mellan ett tåg och en personbil i Uddevalla. Personen som färdades i bilen ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

– Det var mest skador på bilen, säger Johan Bäckström, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Tåget ska ha fortsatt en bit och föraren gick ut och och plockade upp kofångaren och körde därifrån. Polisen kommer skriva en anmälan om smitning från trafikolycksplats samt vårdslöshet i trafik.

Olyckan orsakade stora störningar i tågtrafiken mellan Uddevalla central och Göteborg. Flera avgångar ställdes in och buss ersatte på sträckan, i båda riktningar.

ANNONS