Dans för alla under festivalhelgen

Fredag till söndag pågår en scenkonstfestival på Tjörn. På fredagsmorgonen samlades några personer vid Tubbevikens badplats i Skärhamn för att uttrycka sig med hjälp av dans och kroppsrörelser.

ANNONS

Den kyliga morgonluften i norra hamnen i Skärhamn lockar normalt inte många badande så här års. Inte heller är väl dans på stranden det första som faller en i huvudet. Men under ledning av koreografen Anna Källblad testade ändå en handfull deltagare hur det är att uttrycka sig på det sättet.

– Det är första gången för mig. Det var en kompis jag målar konst ihop med som tipsade mig om det här, säger Felix Mattiasson från Myggenäs.

Dansworkshopen i Tubbeviken är en av ett tjugotal programpunkter med teater, dans, musik och konst under festivalen Avtryck. I några dansworkshops kan allmänheten vara med och agera tillsammans med scenkonstnärerna.

ANNONS

Ett lekfullt intryck

Enligt programmet vill Anna Källblad få deltagarna att uttrycka vad havet betyder för dem. De dansar med fria rörelser på stranden, klättrar upp i berghällarna runt omkring och prövar olika positioner och kroppsställningar. Det hela ger ett lekfullt intryck.

– Tanken är nog att de ska göra något i vattnet också, säger Cristina Holmberg, verksamhetskoordinator på Tjörns kommun.

Fler dansworkshops under helgen

Dansworkshopen hålls också på Blekets badplats på lördag morgon. En annan dans- och rörelseworkshop som allmänheten är inbjuden till äger rum med samling vid Säbygården på lördag förmiddag.

Scenkonstfestivalen smygstartade på torsdag kväll med en dansföreställning från Riksteatern i Akvarellmuseet som publiken också kunde delta i. På söndag kväll avslutas Avtryck med ett improviserat musikvideoverk på Billströmska folkhögskolan.

ANNONS