En tjej i yngre tonåren döms nu för att ha misshandlat och tvingat en annan tjej att doppa huvudet i en toalett på skolan.
En tjej i yngre tonåren döms nu för att ha misshandlat och tvingat en annan tjej att doppa huvudet i en toalett på skolan. Bild: Arkivfoto

Elev slogs och hotades – tvingades doppa sig i toalett

”Doppa det så slipper du dö”, sa tonårstjejen efter att hon misshandlat och hotat en annan elev på skolan. Två gånger tvingades hon sedan doppa huvudet i toaletten när de andra filmade.

ANNONS

Bara några dagar före skolavslutningen kallades polisen till Häggvallskolan. En elev hade då blivit intvingad på en toalett av flera andra. Där blev hon slagen och dragen i håret.

Sedan filmade de när tjejen under hot tvingades doppa huvudet i toaletten – två gånger.

”Doppa det så slipper du dö”, hörs en tjej i yngre tonåren säga på filmen. Nu döms tonårstjejen som hörs på filmen, för olaga tvång.

LÄS MER:Pappans kritik efter toaförnedringen: ”Varför ringde ingen?”

LÄS MER:Efter förnedringen på Häggvallskolan – ung tjej åtalad

Med sax och kniv tog de sig in

Två månader tidigare tog sig samma tonårstjej, tillsammans med en kompis, in i en lägenhet i Stenungsund. De var beväpnade med en sax och en kniv, och ska ha varit ute efter en annan tjej som fanns i lägenheten.

ANNONS

De blev stoppade av andra som var där, och ska då ha försökt ta sig fram genom att hota och skada flera av dem. På vägen fick en kille rivsår, och en dörr skadades av vad som troligen är hugg från en sax.

Eftersom många av personerna i lägenheten berättat olika saker om vad som ska ha skett, och tingsrätten inte kunnat fastställa händelseförloppen, frias tjejerna från flera av åtalspunkterna. Bland annat stöld och delar av åtalet om olaga hot och misshandel.

Döms till ungdomstjänst

Däremot döms de för hemfridsbrott, ett fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

För det ska tonårstjejen och hennes kompis betala skadestånd till den misshandlade på 7 500 kronor, och lika mycket till lägenhetsinnehavaren.

Tjejen i yngre tonåren döms även för olaga tvång, för att hon tvingade sin skolkamrat att doppa sig i toaletten. Straffet för gärningarna hade varit fängelse i sju månader, om hon varit vuxen. Nu döms hon i stället till ungdomstjänst i 55 timmar.

Kompisen, som också är en tjej i tonåren, döms till ungdomstjänst i 45 timmar.

LÄS MER:Efter stöket på skolan – rektorn sätter in väktare

ANNONS