Larm om brand på båt

Räddningstjänsten larmades till Rönnängs brygga på fredagsförmiddagen. Det på grund av rökutveckling på MS Hakefjord och att motorn ska ha varit väldigt varmt. Båtlinje 361 ställdes in helt, men Västtrafik sätter under fredagseftermiddagen in en mindre färja på turen.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 11 på fredagen, och enligt de tidiga uppgifterna skulle det röra sig om en befarad brand på en båt vid Rönnängs brygga på Tjörn.

Räddningstjänsten larmades ut med enhet, initialt för att kontrollera en tidigare brand på MS Hakefjord.

– Det har varit någon händelse, lite oklart vad det är, men de ska ha släckt det själva, säger Gunnar Skaven på räddningstjänsten vid klockan 11.20.

Rökutveckling på färjan

Senare meddelar räddningstjänsten:

– Det har varit rökutveckling på färjan och motorn har varit väldigt varm. Vi är på plats och nu är det ingen brand och ingen rök kvar på platsen. Vi försöker utreda var det kommer ifrån, säger Johan Eklund på räddningstjänsten.

ANNONS

ST-tidningens reporter Teresa Innocenti, som varit på plats, rapporterar att det luktade bränt.

– Det luktade bränd elektronik inne i båten, men inte bränt trä eller så, säger hon.

Extra färja

Vid klockan 12.20 meddelade räddningstjänsten att de lämnat platsen – utan åtgärd, förutom att kontrollera båten. Men enligt obekräftade uppgifter från platsen ska något i maskinrummet ha blivit överhettat, vilket orsakat rökutvecklingen.

Båtlinje 361, som MS Hakefjord trafikerar, ställdes initialt in.

– Den är för tillfället helt inställd på hela linjen. Jag vet inte mer än att brandlarmet har gått på den ordinarie färjan, säger Göte Andersson på Västtrafik vid klockan 11.30.

Men snabbt kunde en mindre färja sättas in, som kommer trafikera linjen under eftermiddagen.

ANNONS