Morgan fick finbesök från TV4 – nya fotoutställningen invigd

Här dyker TV4-profilerna upp på Klädesholmen. Meteorologerna Peter Kondrup och Leon Lee besökte nyligen flitige väder- och naturfotografen Morgan Bråses nya utställning på biblioteket.
– Peter har blivit en god vän genom åren, säger Morgan Bråse.

ANNONS
LocationTjörn||

Morgan Bråse är sedan 2017 ett återkommande namn i TV4:s vädersändningar. Titt som tätt syns hans bilder i rutan i samband med att prognoserna presenteras.

– Senast var faktiskt i morse när min bild på Tjörnbron visades, säger Morgan Bråse under onsdagen.

I en tidigare intervju med tidningen sa Morgan, som också bor på Klädesholmen, att han slutade räkna när hans väder- och naturbilder figurerat i TV4 100 gånger.

– Nu skulle jag tro att 300 av mina bilder visats i tv. Jag tycker att det är så kul att fotografera och har bara fortsatt mejla TV4, säger Morgan Bråse.

ANNONS

Blivit en vän

1 oktober invigdes hans nya fotoutställning på biblioteket på Klädesholmen – med de välkända meteorologerna Peter Kondrup och Leon Lee bland besökarna.

– Eftersom mina bilder visats så ofta i tv ville jag bjuda in meteorologerna som tack. Peter har genom åren blivit en mycket god vän som tidigt svarade att han skulle komma och så hängde även Leon med, vilket var kul, säger Morgan Bråse.

– Vi hade en trevlig dag tillsammans och åt sedan gott på kvällen, fortsätter han.

Kameran med överallt

Morgans nya utställning går under namnet ”Den gamle och kameran”, som ju är en anspelning på den Nobelprisvinnande författaren Ernest Hemingways roman ”Den gamle och havet”.

– Många av bilderna är tagna på västkusten, men även Öland, Skåne och Österlen. Jag har med mig kameran överallt – fotografering är ett stort intresse, säger Morgan Bråse.

Utställningen pågår mellan den 1 och 27 oktober.

Morgans tre nybörjartips: Så tar du slående naturbilder

• Först och främst – du måste inte ha den dyraste kameran. Många gånger räcker det med din mobilkamera, som man dessutom alltid har med sig.

• När du är någonstans där du känner för att ta en bild, ta dig tid och fundera på var och hur motivet skulle bli som finast på bild. Ha inte bråttom.

• Kom ihåg att det finns mycket vackert i vår närhet att föreviga.

LÄS MER:De lämnade stadslivet och öppnade butik på Lilla Askerön

LÄS MER:Laban hjälper äldre med datorn – mot en kopp kaffe

LÄS MER:Succé för havsprojektet vid Lilla Askerön

ANNONS