Åldringsbrott i Myggenäs tas upp i TV3:s Efterlyst

Polisen vill ha hjälp att identifiera de män som på senare tid bestulit flera äldre personer, däribland en 77-årig kvinna som var och handlade på Ica Almö livs i Myggenäs. Männen finns på butikens film – och på övervakningsfilm i Kungälv och Lerum – och i kväll, torsdag tas fallen upp i Efterlyst på tv.

ANNONS
|

– Vi har jättebra övervakningsfilm på två misstänkta gärningsmän men vi vet inte vilka de är. Samma tjuvar har varit både på Ica Maxi i Kungälv och i Almö livs, samt i en butik i Lerum och stölderna har gått till på ungefär samma sätt, säger Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare vid polisen i Kungälv.

Stölden i Myggenäs inträffade den 7 mars då en 77-årig kvinna fick sin axelrem till väskan avklippt och tjuvarna lade beslag på hennes kontokort, id-handlingar och mobil.

Bestulen på 8 000 kronor

Dessförinnan ska samma tjuvar i februari bestulit en kvinna i 85-årsåldern när hon var och handlade på Ica Maxi i Kungälv. De plockade då hennes plånbok – med 6 000 kronor i kontanter i – ur rollatorn och tog därefter även ut 2 000 kronor på kvinnans kort.

ANNONS

– I Lerum tog de ut 15 000 kronor på en äldre mans kort. Man ser på övervakningsfilm hur de sträcker ner handen i mannens ficka, de går väldigt nära och tar hans plånbok, säger Cecilia Bladmyr.

På Ica Maxis övervakningsfilmen syns vidare hur männen följer efter den äldre kvinnan runt i butiken, och männen har sedan också fastnat på film vid bankomaten.

Hoppas på tips

Nu hoppas Cecilia Bladmyr på hjälp från allmänheten när fallen tas upp i TV3:s program Efterlyst i kväll, torsdag.

– Jag hoppas att någon känner igen dem och ringer in och har tips så vi får veta identitet på dem.

Samtliga tre utsatta är i åldrarna 77-87 år.

– Jag tycker att det är bedrövligt hur man ger sig på äldre personer, man blir illa berörd, säger Cecilia Bladmyr.

Är det fler äldre som kan ha utsatts för brott av de här männen?

– Nej, inte som det ser ut i nuläget, men det kanske kommer fram fler.

Efterlyst sänds torsdagar klockan 20 på TV3 och kan även ses i efterhand via betaltjänsten Viaplay.

LÄS MER:Nytt bedrägeriförsök mot äldre kvinna

LÄS MER:Bedragarna avslöjade sin egen bluff: "Inget bra samtal"

ANNONS