Foto: Getty Images/Arkivfoto
Foto: Getty Images/Arkivfoto

Ångerfull vattenskoterförare åtalas för olovligt förande

En man i 20-årsåldern som i början av sommaren körde en vattenskoter utan förarbevis i Skärhamns hamn åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för olovligt förande av vattenskoter.

ANNONS

Det var i början av juni som en polispatrull skulle upprätta en fartkontroll i Skärhamns hamn. Innan patrullen hunnit starta upp laserinstrumentet för hastighetsmätning åkte en vattenskoter förbi med två personer ombord, enligt förundersökningsprotokollet.

Körde i arbetskläder

Vattenskotern var på väg från hamnens norra del mot den södra. På vattenskotern satt två män i arbetskläder och polispatrullen valde att vinka in dem till bryggan. Vid kontroll och frågor från polispatrullen sade den misstänkte att han saknar förarbevis för vattenskoter.

Mannen sade sig jobba för ett företag som äger vattenskotern och att han endast skulle köra vattenskotern 400–500 meter efter att ha avslutat ett jobb i hamnen.

ANNONS

Mycket ångerfull

Enligt förundersökningsprotokollet uppger den misstänkte att han ångrar sig väldigt mycket och att han vet att det var extremt onödigt och dumt att köra den korta vägen tillbaka. Den misstänkte säger avslutningsvis att han lärt sig sin läxa och får stå sitt kast och att han mycket väl förstår att polis behövde rapportera det som inträffade.

Nu åtalas mannen för olovligt förande av vattenskoter.

LÄS MER:Hårdare kontroll av förarbevis för vattenskoter

LÄS MER:Med vattenskoter Sverige runt på nio dagar

LÄS MER:Nu gäller förarbevis för att köra vattenskoter

ANNONS