Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Åtalad man säger sig ha beställt droger på biblioteket

Den misstänkt rattfulle mannen greps av polis när han enligt egen utsago var på väg hem efter att ha köpt droger som han beställt på biblioteket.
”Jag lägger en lapp i en bok. Skriver att jag vill ha fem gram så kollar jag dagen efter. Jag får ett meddelande tillbaka i samma bok att jag kan hämta på parkeringen vid XX”, har den nu åtalade mannen i 60-åldern uppgett i förhör.

Det var en eftermiddag i mitten av november förra året som en polispatrull fick span på en bil i Skärhamn som väckte deras uppmärksamhet. De gjorde en slagning på bilen som visade att den var belagd med körförbud, varför de beslutade att stoppa och kontrollera föraren.

Den manlige föraren valde då att avvika och svänga av vägen med polisen efter. Han stannade bilen och försökte springa ifrån poliserna men blev ikappsprungen av patrullen som senare vittnat om att han då luktade alkohol.

Erkänner flera av brotten

Mannen i 60-årsåldern som nu åtalats har i förhör erkänt att han druckit alkohol innan han satte sig i bilen. Han misstänks också för drograttfylleri efter att ha testat positivt på amfetamin och hasch eller annat cannabispreparat.

Han erkänner dessutom att han olovligt framfört bilen, efter att ha blivit av med körkortet fem månader tidigare, samt brott mot knivlagen och innehav av den narkotika som hittades i bilen då han greps och vid en senare husrannsakan i hans bostad.

I förhör har mannen berättat att syftet med körningen var att han skulle åka och hämta narkotika som han beställt på biblioteket.

– Jag lägger en lapp i en bok. Skriver att jag vill ha fem gram så kollar jag dagen efter. Jag får ett meddelande tillbaka i samma bok att jag kan hämta på parkeringen vid XX, har mannen uppgett i förhör.

Nekar till överlåtelsesyfte

På frågan hur det kommit till hans kännedom att man handla/beställa narkotika på detta sätt svarar han:

– Det var bara någon som sa det på krogen. Jag vet inte vem. Jag har gjort det två -tre gånger.

Han nekar dock att den beställda narkotikan skulle vara köpt i överlåtelsesyfte.

– Allt var till mig, eget bruk, har han försäkrat för polis om de dryga 29 gram amfetamin man funnit i bilen, samt ytterligare 4,49 gram amfetamin och 1,34 gram cannabis som påträffades i bostaden.

Mannen åtalas förutom ovanstående brott även för misstänkt grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott vid ett tidigare tillfälle i april förra året, då han stoppades i Klövedal med 1,74 promille alkohol, samt spår av hasch eller annat cannabispreparat i blodet.

LÄS OCKSÅ: Körde rattfull med sina barn – döms till 28 000 kronor i böter

LÄS OCKSÅ: Skyllde på förkylning efter vinglig färd – döms till fängelse

LÄS OCKSÅ: Drack en flaska vin och tog bilen för att köpa mer

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.