Evike Sandor, nytillträdd kommundirektör på Tjörn.
Evike Sandor, nytillträdd kommundirektör på Tjörn. Bild: Mattias Modéen

100 000 i månaden för nye kommundirektören

Evike Sandor, som tillträdde som ny kommundirektör på Tjörn i slutet av maj, får en månadslön på 100 000 kronor. Det är 16 800 kronor mer än vad hennes företrädare Ann-Britt Svedberg hade, men samtidigt 4 000 kronor mindre än vad Stenungsunds kommundirektör Kicki Nordberg har.

ANNONS
LocationTjörn||

Tjörns förre kommunchef Ann-Britt Svedberg fick under uppseendeväckande former lämna sitt jobb den 1 oktober förra året. Hon fick gå på dagen, eftersom de ledande politikerna ansåg att det behövdes ett nytt ledarskap i kommunen.

Ann-Britt Svedberg hade då en månadslön på 83 200 kronor, något som kommer att betalas ut i två år om hon inte tar något nytt jobb innan dess.

När kommunen gjorde klart med efterträdaren Evike Sandor den 20 maj hade Tjörns kommun stått utan ordinarie kommunchef i nästan åtta månader.

LÄS MER:Nya kommunchefen vill utveckla Tjörn

Evike Sandor har fått samma uppsägningsvillkor som sin företrädare. Det vill säga sex månaders betald uppsägningstid. Skulle uppsägningen komma från arbetsgivaren har hon rätt till ett avgångsvederlag på ytterligare 18 månaders full lön.

ANNONS

Det som skiljer är att lönen är betydligt högre. Den är på 100 000 kronor i månaden. Dessutom har titeln kommunchef ändrats till kommundirektör.

Evike Sandors lön och förmåner ligger i nivå med Orusts och Stenungsunds kommundirektör.

Henrik Lindh, som är kommundirektör på Orust, har en månadslön på 97 000 kronor och exakt likadana uppsägningsvillkor som Evike Sandor.

Kicki Nordberg, kommundirektör i Stenungsund, har 104 000 kronor i månaden och 6 månaders uppsägningstid om arbetsgivaren skulle säga upp anställningen. Något avgångsvederlag finns inte, men arbetsgivare och medarbetare (oavsett vilken anställning den har) kan komma överens om ett separat förlikningsavtal om det skulle bli aktuellt.

ANNONS