En person till sjukhus efter krock mellan personbil och epatraktor i Kållekärrsområdet.
En person till sjukhus efter krock mellan personbil och epatraktor i Kållekärrsområdet. Bild: Mikael Berglund

18-åring uppges vara allvarligt skadad i trafikolycka på Tjörn

Klockan 22.18 på torsdagskvällen kom ett larm om en bilolycka mellan flera fordon på länsväg 169 i höjd med Häggvall, i Kållekärrsområdet. Föraren i epatraktorn flögs till sjukhus med ambulanshelikopter.

ANNONS

– Det är en bil och en epatraktor som är inblandade, den ena ska ha kört på den andra bakifrån, sade räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör vid tiden för larmet.

Enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisregion Väst, ska olyckan ha skett efter ett misslyckat omkörningsförsök.

– Det ena fordonet ska ha försökt köra om, fått möte och då bromsat hastigt in i en annan bil, säger Josarp.

Runt 23.30 bekräftar räddningstjänsten att en person räddats ur ett fordon.

– Vi har klippt upp en av bilarna och hjälpt en person ut. Vägen är åtminstone växelvis avstängd i drygt 20 minuter till, sade Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, vid klockan 23.30.

ANNONS

En timme senare uppgav räddningstjänsten att de lämnat platsen och att vägen åter var helt öppen. Runt samma tid meddelade polisen att en person blivit avförd till sjukhus med nacksmärtor.

På fredagmorgonen uppger polisen att båda inblandade förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Epatraktor-föraren är avförd med ambulanshelikopter till Sahlgrenska. Det är en tjej i 18-årsåldern och det finns uppgifter om att den här tjejen kan vara allvarligt skadad, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Han bekräftar uppgiften om att någon försökt att göra en omkörning, fått möte, bromsat varefter krocken var ett faktum.

Föraren av personbilen är en man i 20-årsåldern.

– Han fördes med ambulans till Sahlgrenska. Inga förhör har hållits. Vårdande insatser får gå före samtal med oss, säger Christer Fuxborg.

En anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik ska dock ha upprättats, enligt uppgifter från Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, senare under fredagsförmiddagen

– Sedan får utredningen utvisa vad detta leder till, uppger han.

ANNONS