Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Abstrakta konstverk i Skärhamn ska ge glädje

Med inspiration från växtriket tar Anna Andreasson sitt måleri från naturalismen till det abstrakta. Hon hoppas att utställningen på Skärhamns bibliotek ska ge betraktaren en positiv upplevelse.

Anna Andreasson måste vara glad när hon målar. Annars går det inte att skapa de färgstarka konstverk som hon hängt upp för utställning på Skärhamns bibliotek.

– Jag måste vara glad för att det ska fungera att måla. Mitt skapande är väldigt känslostyrt. Jag hoppas att de som betraktar mina tavlor känner likadant, säger Anna Andreasson.

Bakgrund från HDK

Hon är ursprungligen från Göteborg men flyttade till Klövedal på Tjörn för mer än tio år sedan. Hon har en bakgrund från HDK i Göteborg och har gått flera utbildningar inom bildkonst. Till vardags arbetar hon också som bildlärare på Nösnäsgymnasiet.

– I början målade jag mycket industrier och raffinaderier, och så småningom blev det även varv. Jag gillar estetiken i de industriella miljöerna och målar sällan människor, säger hon.

För två år sedan började hon måla med inspiration från växtriket. Stora målningar med blad, blommor och knoppar. De färgstarka konstverken är framför allt målade i akryl men med på utställningen finns även verk av blyerts och hårda färgpennor.

Foton som inspiration

– Vissa av målningarna är noggrant skissade, andra kör jag bara på så får jag se vad det blir. Jag provar mig fram, säger Anna Andreasson.

Verken har återkommande mönster och färger och Anna Andreasson menar att just den här produktionen skiljer sig en del från tidigare verk.

– Jag har gått från en mer naturalistisk stil till en mer abstrakt. Att växla mellan olika stilar gillar jag mycket. Jag gillar också dukens vithet och låter ibland delar av duken vara omålade. Jag hoppas att betraktaren ska bli glad av att titta på mina verk, precis som jag var när jag målade dem, säger hon avslutningsvis.

Utställningen på Skärhamns bibliotek pågår till slutet av september.

LÄS OCKSÅ: Tiggerska blir nästa muralmålning – den största hittills

LÄS OCKSÅ: Peter Lennby öppnar för generationsskifte på Pilane

LÄS OCKSÅ: Världsberömt foto har blivit konst – ställs ut i Stenungsund

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.