Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn får 100 000 kronor i bidrag till den konstpedagogiska verksamheten.
Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn får 100 000 kronor i bidrag till den konstpedagogiska verksamheten. Bild: Pressbild/Nordiska Akvarellmuseet

Akvarellmuseets barnböcker ska bli film

Med hjälp av så kallad stop motion ska Akvarellmuseets bilderböcker kunna bli film. Nu satsar museets Vänförening 100 000 kronor på tekniken.

ANNONS

Nordiska Akvarellmuseets Vänförening tog under hösten beslutet att stötta museets konstpedagogiska verksamhet. Det gör de med ett bidrag på 100 000 kronor.

– Bidraget kommer att användas för att på ett konkret sätt ta fram material och teknik för att kunna arbeta med stop motion-animation som metod tillsammans med till exempel skolgrupper, säger Jonte Nynäs, pedagogisk ledare på Nordiska Akvarellmuseet, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av så kallad stop motion blir stillbilder till film. Bland annat kommer museets bilderböcker kunna filmatiseras.

– Ett viktigt spår i Nordiska Akvarellmuseets rika konstsamling är bilderboksoriginal och vi kommer att använda tekniken för att arbeta fördjupat och långsiktigt med bildberättande.

ANNONS

Per Jensnäs menar att pedagogiken har varit ett nyckelspår i museets verksamhet från start, och att det skiljer det från andra museer.

– Att som förening kunna bidra till att stärka förmedling av konst gläder oss.

ANNONS