Andreas och Jimmy grillar ribs tre dygn i sträck

Jimmy Hemmingsson och Andreas Mathiasson ska hålla en maratongrillning under seglingstävlingen Tjörn runt. För att att serva så många gäster som möjligt kommer de grilla under dygnets alla timmar från torsdag till lördag.
– Man hinner oftast springa in och ta en liten powernap på dagen, säger Andreas Mathiasson.

ANNONS
|

I helgen är det dags för seglingstävlingen Tjörn runt. Tävlingens besökare kommer troligtvis bli hungriga, och för att ha möjlighet att serva alla gäster har Andreas Mathiasson och Jimmy, som driver cateringföretaget Grill & Event, bestämt sig för att anordna en maratongrillning utanför Almö livs. De kommer grilla ribs dag som natt — i tre dygn.

Andreas Mathiasson är en av parterna i företaget, han berättar om upplägget.

Andreas Mathiasson är en del i duon som kommer att grilla i tre dygn.
Andreas Mathiasson är en del i duon som kommer att grilla i tre dygn. Bild: Privat

– Vi får grilla konstant i tre dygn. Så vi är uppe hela nätterna och förbereder för morgonen. Sedan sprutar vi ut ribs under dagen. Det är vi två där hela tiden. Sedan har vi två eller tre som hjälper oss som hjälper med att förpreppa. Sedan är man lite trött, säger Andreas Mathiasson.

ANNONS

Bor i en husvagn

Andreas förklarar att de kommer stå med flertalet grillar som eldas med ekved. De kommer också att ställa dit en husvagn som Andreas och Jimmy har som boende, trots att de inte kommer hinna nyttja den särskilt mycket.

– Man hinner oftast springa in och ta en liten powernap på dagen, vi får turas om. Vi har otroligt mycket grillar med oss, men ändå är det så att man hinner ändå inte ta paus för länge.

Andra året på Tjörn runt

Det är andra året i rad som duon kör det här eventet, något som de började med för att ha möjlighet att ta sig igenom pandemin när läget var kärvt för cateringfirmorna.

– Det här är ett återkommande event. Det här blir andra året i rad Tjörn runt på det här viset. Maraton började med pandemin. Som cateringföretag blev vi påverkade och hade inga bokningar. Då snackade vi med Almö livs om vi kunde stå utanför och sälja take away. Vi grillade ett ton på två dagar. sedan köpte vi köpte ett stort lok som vi grillar i, som väger ett ton. Sedan har vi fortsatt med ribseventen, säger Andreas Mathiasson.

ANNONS