Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

De lånar ut sitt hus – inklusive julmat och julklappar

När attefallshuset på tomten skulle stå tomt under julen fick Isabell Eriksson och Morten Hagen en idé. Nu vill de låna ut det till någon som behöver hjälp med julen.
– Vi fyller upp kylen så att man får julmat och god julfrukost, och så får barnen förhoppningsvis en fin upplevelse.

Att främmande människor håller till på tomten och att huset är fyllt med gäster är inget ovanligt för Isabell Eriksson och Morten Hagen på Tjörn. På somrarna hyr de ut sitt attefallshus till turister, men under vinterhalvåret är det inte lika många besökare där.

Då fick paret idén att låna ut det – helt gratis – till någon som kanske behöver lite hjälp med att få till julstämningen.

– Vi hade pratat lite innan om att man ska vara glad för det man har och att alla inte har det lika ställt och så tänkte vi på barnen. Sedan rullade tankarna på, säger Isabell Eriksson.

Kontakt via Facebook

I en lokal Facebookgrupp la hon ut ett inlägg där en barnfamilj eller en ensamstående förälder med barn ombads höra av sig.

Tanken är att de kommer den 24:e och spenderar julafton och juldagsmorgonen i stugan, som då kommer vara fullt ut julredo.

– Vi fyller upp kylen så att man får julmat och god julfrukost, och så får barnen förhoppningsvis en fin upplevelse, säger Morten.

– Ja och lite gåvor som passar efter ålder och kön, säger Isabell.

LÄS MER: Linda vill hjälpa till att pynta folks hem – gratis

Hoppas glädja andra

Förhoppningen är så klart att glädja någon som gärna vill fira jul, men har svårt att få det att gå ihop. Men även att kanske få upp andras ögon för att man kan göra något litet för någon som behöver det.

– Det kanske väcker tanken hos någon att räcka ut en hand och inte skärma av sig och vända sig bort. Något litet för en person kan betyda mycket för någon annan.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.