Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bussen som stals från Tjörns omnibustrafik är en så kallad närbuss som används för närtrafik över hela Tjörn. Bussen på bilden är dock en annan en den nu återfunna stulna bussen. Bild: Lebu AB
Bussen som stals från Tjörns omnibustrafik är en så kallad närbuss som används för närtrafik över hela Tjörn. Bussen på bilden är dock en annan en den nu återfunna stulna bussen. Bild: Lebu AB

Deras stulna buss återfanns tack vare signal

Omständigheterna bakom busstölden är fortsatt oklara. Men redan vid klockan 12 på måndagen var bussen tillbaka hos sin rättmätige ägare, Tjörns omnibustrafik i Aröd. Detta tack vare en signal som kunde lokalisera den stulna bussen till Tubberöd.

Det var under måndagsmorgonen som bussen anmäldes stulen till polis av bussbolaget. Detta efter att personal när de kom till jobbet på morgonen upptäckt att den blåa minibussen, som används till så kallad närtrafik, saknades på bussparkeringen.

LÄS MER: Stulen buss anträffad i Skärhamn

Då var misstanken att bussen stulits någon gång mellan fredag kväll och måndag morgon. Men tack vare en signal bussen ger ifrån sig när den är i rörelse kunde bussbolaget själva sedan spåra dess senaste kända färd.

– Det var vid ett-tiden natten mot söndag då bussen gett ifrån sig en sista signal från Tubberödsområdet på västra Tjörn, berättar Håkan Torneus, trafikledare vid Tjörns omnibustrafik, på måndagseftermiddagen.

Återfanns på en parkering

När polis skickade till platsen under måndagsmorgonen återfanns också mycket riktigt bussen där på en parkering.

Närtrafiken för dagen i Myggenäs, Berga och Höviksnäs kunde därefter återupptas under eftermiddagen med bussen i fråga.

– Men redan under morgonen lyckade vi också lösa det med en annan minibuss vi har, säger Håkan Torneus.

Omständigheterna bakom stölden är fortsatt oklara.

– Men vi har själva en teori som vi också återberättat för polisen, fortsätter Håkan Torneus utan att vilja gå in på vidare detaljer.

Tidigare stöld i påskas

Att stjäla en buss hör kanske inte till vanligheterna, men faktum är att bussbolaget drabbats av en liknande stöld för mindre än ett år sedan, i påskas

– Då stals också en av våra mindre bussar och hittades då i Sibräcka. Även då med hjälp av den signal bussen ger ifrån sig under färd, berättar Håkan Torneus.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.