Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Efter Kållekärrshändelsen: Åklagare yrkar på häktning

Mannen i 40-årsåldern greps i söndags av polis då han ska ha försökt köra i väg med en anmält stulen bil. I samband med gripandet i Kållekärr påträffades även en nödpistol, ammunition och ett knivliknande föremål, samt narkotika. Nu har en häktningsframställan mot den nu anhållne Tjörnbon, misstänkt för bland annat vapen- och narkotikabrott, lämnats in vid Uddevalla tingsrätt.

Det var vid 14.20-tiden på söndagseftermiddagen den 12 juni som polis fick samtal om bråk i Kållekärr. På plats kunde patrullen gripa en man i 40-årsåldern, misstänkt för att ha stulit en bil som tidigare under dagen anmälts försvunnen från en annan adress i Kållekärr under natten till söndagen.

Det var ägaren själv som larmade polis efter att ha påträffat både sin bil och den misstänkte gärningsmannen vid Svenborgsvägen, efter tips om var bilen skulle stå parkerad.

Dök upp på elsparkcykel

När ägaren och en bekant till denne kom till platsen ska en man på elsparkcykel plötsligt dykt upp med nycklarna i hand och sedan försökt sätta sig i bilen för att köra i väg.

Ditlarmad polis satte dock stopp för färden och mannen greps och anhölls senare samma dag, misstänkt för stöld av fortskaffningsmedel, men även grovt vapenbrott, brott mot knivlagen och narkotikabrott då man vid gripandet också påträffade en hagelpatronladdad nödpistol och ett knivliknande föremål, samt en mindre mängd narkotika.

Under onsdagen lämnades en häktningsframställan mot den anhållne Tjörnbon in vid Uddevalla tingsrätt. Häktningsframställan rör det misstänkta vapenbrottet och narkotikabrottet, samt ett tidigare misstänkt begånget narkotikabrott i Kungälv.

Kommande häktningsförhandlingar

– Mannen är allt jämt också misstänkt för bilstölden, men vi har i nuläget valt att fokusera på de brott där vi anser att det föreligger ett så pass gott bevisläge att vi kan yrka på häktning, förklarar Jessica Lundkvist Vardaro, kammaråklagare vid åklagarmyndigheten.

– Men beroende på hur utredningen fortskrider kan det mycket väl bli så att vi, om åtal väcks, också väljer att väcka åtal om tillgrepp av fortskaffningsmedel om vi anser att det finns tillräcklig bevisning då.

Häktningsförhandlingar i målet kommer att hållas vid Uddevalla tingsrätt i morgon, torsdag, klockan 10.

LÄS OCKSÅ: Tankade olagligen för över en halv miljon – döms till fängelse

LÄS OCKSÅ: Vakter ingrep efter lättklädd dans på nattklubben

LÄS OCKSÅ: Körde i 100 km/h över Tjörnborn – i en A-traktor

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.