Full kvinna flydde efter skadegörelse – krockade med ett träd

En kvinna från Tjörn åtalas för att ha krossat en fönsterruta och sedan kört från platsen, full. Hon ska sedan ha krockat med ett träd, och försökt gömma sig i skogen.

ANNONS

Det var i mitten av januari, när det precis snöat på Tjörn, som en man i Kyrkesund plötsligt hörde hur det bankade på dörren. Han öppnade inte, eftersom han trodde det var hans ex som knackade på.

Efter en stund hördes istället ett kras, när glaset i dörren slogs sönder. Mannen gick då ut i hallen och såg en kvinna, hans ex, genom den trasiga rutan. Sedan hörde han hur en bil körde iväg.

Kvinnan kom inte långt i bilen, innan hon krockade med ett träd i en trädgård i Klövedal. Mannen som bor i fastigheten larmade då polisen som snabbt var på plats.

ANNONS

Bilen var kraftigt demolerad enligt polisen och såg ut att ha krockat i hög hastighet. I den nyfallna snön ledde fotspår in i skogen, bakom huset, och när polisen följde efter dem hittade de en kvinna med blod på kläderna.

Nu åtalas kvinnan, som är i 30-årsåldern, för grovt rattfylleri och skadegörelse.

I förhör nekar hon till anklagelserna och säger att hon inte minns vad hon gjorde den kvällen. Enligt polisen ska hon dock ha erkänt att hon kört full när hon greps.

”Jag har kört bil påverkad men jag är ingen dålig människa”, står det i polisens förundersökningsprotokoll.

Prover visade också att kvinnan hade närmare en promille i blodet.

ANNONS