Hjälpte grannen sälja knark – döms till fängelse

Vilka ”snubben” och ”polaren” är, som är de mannen har chattat med om knarkaffärerna, framgår inte. Men mannen har erkänt att han sålde knark han fått från dem, och döms nu till fängelse.

ANNONS
|

I chattkonversationer i mannens telefon pratar han med ”snubben” och ”polaren” om drogerna han sålde. Mannen har i polisförhör berättat att det är smeknamnen på hans granne och dennes kontakt.

Han har också berättat att det var grannen som fick honom att börja sälja droger. De hade blivit vänner och mannen började då hjälpa honom. Förutom att sälja förvarade han även cannabis i sin lägenhet, som polisen hittade tillsammans med vågar för att mäta upp doser, och andra droger under en husrannsakan.

De andra drogerna hade mannen fått som betalning från sin granne i Kållekärr på Tjörn.

Nu döms mannen till fyra månaders fängelse, för bland annat narkotikabrott. Han döms även för rattfylleri och ett fall av ringa narkotikabrott.

ANNONS

Mannen, som är i 30-årsåldern, har dömts för liknande brott flera gånger tidigare. Sedan dess har han däremot slutat umgås med sitt ”tvivelaktiga umgänge”, enligt ett utlåtande från Frivården, och de menar att mannen är lämplig för samhällstjänst. Men tingsrätten menar att inget annat straff än fängelse kan komma i fråga.

ANNONS