Emma Brattgård tillträder tjänsten som ny kultur- och fritidschef på Tjörn den 1 februari nästa år.
Emma Brattgård tillträder tjänsten som ny kultur- och fritidschef på Tjörn den 1 februari nästa år. Bild: Privat

Hon blir ny kultur- och fritidschef på Tjörn

Tjörns kommun får den första februari en ny kultur- och fritidschef. Hon heter Emma Brattgård och kommer närmast från ett arbete som verksamhetsområdeschef för Göteborgs bibliotek och kulturhus.
– Det var havet som lockade mig tillbaka till Bohuslän, säger hon.

ANNONS
|

Berätta lite mer om dig själv, vad du gör nu och har gjort tidigare?

– Jag är 37 år och är uppvuxen i Uddevalla, men bor sedan tre år tillbaka i Sollebrunn tillsammans med min man och vår 1,5-åring. I grunden är jag utbildad slöjdlärare, men har de senaste tretton åren arbetat i olika roller för Göteborgs stads kulturförvaltning där jag bland annat varit med och verkat för att driva upp ungdomsverksamheten. Sedan har jag även en tid varit chef för kulturstöd och jobbat med stadens olika museiverksamheter. Just nu arbetar jag som verksamhetschef för Göteborgs bibliotek och kulturhus i centrum och nordost.

ANNONS

Hur kommer det sig att du sökte det här jobbet?

– Ja du, det är lite dubbelt, för jag gillar ju verkligen det jag gör just nu också. Men det var nog främst för att både jag och min man en längre tid haft en stor längtan att komma närmare havet. Jag är ju som sagt själv uppvuxen i Bohuslän och tillbringade som barn alla somrar på havet vid just Tjörn och Orust. Så när den här jobbannonsen dök upp i somras sökte jag förstås direkt, eftersom Tjörn ju också är en så spännande kommun där man verkligen satsar mycket rent kulturmässigt.

Så nu blir det flytt till Tjörn då?

– Ja, flytt i alla fall, om det nu blir till Tjörn eller en närliggande kommun med havet som granne.

Vilka frågor brinner du mest för och vad kommer du att driva som nytillträdd chef?

– Det är nog just tillgängligheten för kultur, inte minst barn och unga. Men sedan är jag ju också något av en novis på fritidsfrågor, så det är något jag också ser fram emot att sätta mig in i och lära mig mer om. Det ska bli en väldigt spännande och rolig utmaning!

Emma Brattgård tillträder tjänsten som ny kultur- och fritidschef den första februari nästa år. Tjänsten har sedan den 20 maj 2021 varit temporärt tillsatt av Cathrine Berndtsson, sedan den tidigare kultur- och fritidschefen Evike Sandor då utsågs till ny kommundirektör.

ANNONS