Cecilia Lind Hoffmann driver butik i Skärhamn. Nu anordnar hon en bakluckeloppis på parkeringen utanför.
Cecilia Lind Hoffmann driver butik i Skärhamn. Nu anordnar hon en bakluckeloppis på parkeringen utanför. Bild: Privat

Hon vill ta steget mot en hållbar butik – anordnar loppis

Att fynda på loppis tycker Cecilia Lind Hoffmann är både roligt och ett bra sätt att handla hållbart. Nu vill hon själv bidra till cirkulär shopping och anordnar en bakluckeloppis utanför sin butik i Skärhamn.

ANNONS

Att hon driver en butik som säljer nytt betyder inte att Cecilia Lind Hoffmann inte älskar att fynda second hand. Nu vill hon ta ett steg mot att göra sin butik mer hållbar och har därför valt att anordna en bakluckeloppis på parkeringen utanför.

– Jag tycker själv det är ett väldigt bra sätt att sälja sina saker man inte vill ha längre, så att de kan få nytt liv hos någon annan. I butiken säljer vi ju nya saker men samtidigt vill jag att företaget ska gå åt det hållet, och tänka mer cirkulärt och återbruk, säger Cecilia Lind Hoffmann.

ANNONS

Hon äger och driver butik Ruthellen i Skärhamn och i kafédelen är flera saker inhandlade på loppis eller i second hand-butiker.

– Jag är svag för porslin och till kaféet har vi gjort så himla fina fynd. Gamla kaffekoppar med vackra mönster med tillhörande fat, det har varit jätteroligt att leta upp dem.

Säljare har redan visat intresse

Personligen handlar hon gärna dukar av riktigt bra kvalité på loppis. Och det blir en hel del barnkläder.

Loppisen är planerad till den 26 mars, klockan 10-15 i Södra Hamnen, där är det dock helt upp till varje säljare vad de vill ta med sig.

– Det här är ju första gången så jag har ingen aning om hur stort det kan bli, men jag märker på responsen jag fått att det finns ett intresse. Jag tänker att många är medvetna och vill göra sig av med sina saker på ett vettigt sätt i stället för att åka till tippen.

Hoppas kunna ordna fler loppisar

Med de restriktioner som finns och för att alla ska kunna hålla avstånd på parkeringen har Cecilia Lind Hoffmann räknat ut att det får plats 20 säljare.

Några av de platserna är redan uppbokade, men förhoppningen är att fortsätta anordna loppisar och då kanske få plats med fler.

– Jag tycker det här är en toppenidé. Det är enkelt att bara komma och köra in med bilen och ha sina grejer i den, säger hon och lägger till:

– Alla borde vara med och sälja, för jag vet att många sitter på fina skatter de inte längre vill ha som andra kan komma och fynda.

ANNONS