Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vindkraftverk, arkivbild. Bild: Stefan Bennhage
Vindkraftverk, arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

KD tveksamt till havsbaserad vindkraft

Kristdemokraterna är tveksamma till en storsatsning på havsbaserad vindkraft och ingen ska enligt partiet tvingas på vindkraftsetableringar utan utbyggnad måste ske med stor försiktighet.

Det här förklarade partisekreteraren Peter Kullgren som i veckan besökte Klädesholmen på Tjörn för att bland annat träffa den lokala samhällsföreningen och diskutera vindkraftssatsningen ute till havs med 300 vindkraftverk i Skagerrak. Han menar att hot mot fiske och den unika kustlinjen finns.

LÄS MER: Politisk strid om vindkraften

I ett pressmeddelande efter besöket konstaterar Kullgren att Sverige inte kan ha ett system där både elpriser och tillgången på el ligger i en tombola, beroende på om det blåser eller regnar.

Han menade vid besöket på Klädesholmen att KD vill ha en fossilfri och leveranssäker elproduktion och att kärnkraften fyller ett viktigt behov. Här påpekade Kullgren att regeringen håller på att fasa ut kärnkraften i förtid.

Kullgrens besök på Klädesholmen var en del i partiets landsbygdssatsning där han har uppdrag att leda arbetet med en samlad landsbygdspolitik. Besöket var en del av arbetet med att samla information och kunskap som ska mynna ut i ett landsbygdspolitiskt program inför valet 2022.

LÄS MER: Orust säger nej till vindkraftspark till havs

Med på besöket var förutom ledningen för samhällsföreningen på Klädesholmen också partiets gruppledare på Tjörn, Magne Hallberg, och ordföranden i kommunföreningen; Samuel Bråse.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.