Klassen uttagen till Vi i femman: ”De jublar”

Uttagningarna till den årliga frågesporttävlingen för femteklassare är avgjord. Från STO-området har en skola lyckats gå vidare till de direktsända deltävlingarna.

ANNONS
|

Åtta skolor i Göteborgsområdet har blivit uttagna till kvartsfinalerna i radioklassikern Vi i femman. En av dem som lyckades knipa en plats är 5A på Myggenäs skola.

– Det är jättejättekul, de jublar ju. Nu är de lite pirriga här, för de har precis fått reda på vilka två som ska tävla, säger Lotta Wrenne, lärare i 5A.

De två som ska representera klassen i frågesportstävlingen heter Linus Renberg och Hugo Sjöberg, men i klassen är alla lika glada menar Lotta Wrenne.

– Det var ju mitt i pandemin vi anmälde oss och många satt i tvångskarantän och flera var sjuka så vi tänkte att det här går nog inget vidare, det är mest roligt att vara med.

ANNONS

Men det gick hur bra som helst för klassen, som nu ska möta femmorna på Vällsjöskolan i Mölnlycke i sin första deltävling, 22 mars.

Nu väntar några intensiva veckor av plugg och att försöka hänga med i nyhetsflödet.

– De kommer få hänga med lite extra, och så försöker vi se över det som man ska ha gjort i femman som vi inte hunnit fram till än, som vi kanske skulle gjort i vår. Vi får skumma igenom allt.

Vi i femman 2022

Tävlingarna direktsänds i Sveriges Radio P4. När en vinnare från varje lokalradioområde utsetts möts de i nationella finaler.

Här är skolorna som tävlar i Göteborgsområdet:

  • Myggenäs skola 5A ställs mot Vällsjöskolan 5A.
  • Lackarebäcksskolan 5B möter Oscar Fredriksskolan 5A.
  • Brottkärrskolan 5B möter Lackarebäcksskolan 5A.
  • Skutehagsskolan 5C ställs mot Djupedalskolan 5C.

ANNONS