Kompisarna bjuder in till moppe- och epa-träff

Alva Dahl och Hanna Olsson var med på en epa-träff i Stora Höga i april. Senare kom de på idén att göra en liknande träff – men på Tjörn den här gången.

ANNONS
|

Emma Bodén, Annie Bergström och Ella Hyrén Petersson är tre tjejer som var med och kläckte idén till en epa-träff vid fritidsgården i Stora Höga i våras.

Med på den träffen var Alva Dahl, Tjörn och Hanna Olsson, Stora Höga.

Egen träff på Tjörn

Efter träffen i Stora Höga fick Alva och Hanna en idé om att arrangera en egen gemensam moppe- och epa-träff. Platsen är Häggvallskolans grusplan på fredag eftermiddag.

– Det är 16 fordon anmälda så här långt, men vi hoppas förstås att det ska komma fler än så, säger Hanna.

Vad gör man på en sådan träff?

ANNONS

– Man träffar andra ungdomar som delar intresset för de här fordonen. Vi kommer att ha en tipspromenad och en parad också.

Kommer ni att utse finaste moppen respektive epa-traktorn då?

– Exakt.

Volvo och moped

Alva kör en Volvo Duett från 1963 och Hanna kör moppe. Den röda Volvo Duetten är ombyggd och har ett bakparti som en gång tillhört en Amazon. Den är också smyckad med ”ögonfransar” på framljusen.

– Det är många som gillar ögonfransarna, konstaterar Alva när ST-tidningen tar fram kameran och fotograferar dessa.

I slutet av 2021 fanns det knappt 45 000 A-traktorer registrerade i Sverige, eller epa-traktorer, som ungdomarna själva helst benämner fordonen. Det är en fördubbling jämfört med 2018.

Volvo är märket som dominerar bland de bilmodeller som byggts om till A-traktorer och fordonen får ha en maxhastighet på 30 kilometer i timmen.

LÄS MER:Nu blir det svårare att trängas för många i A-traktorn

LÄS MER:Buskörning på Skärhamns smågator upprör boende

LÄS MER:Ungdomarna önskar en plats där de inte stör med sina A-traktorer

ANNONS