Det var en fredagskväll i slutet av september som den vingliga färden slutade med att mannen ska ha kört i diket och krockat med ett träd i Sundsby Kile.
Det var en fredagskväll i slutet av september som den vingliga färden slutade med att mannen ska ha kört i diket och krockat med ett träd i Sundsby Kile. Bild: Polisen

Krockade med träd – skyller på försvunnen bekant

Mannen ska enligt polisen haft skägget fullt med blod och haft en pöl med blod på tröjan när de kom till olycksplatsen i Hjälteby där skåpbilen kraschat in i ett träd. Nu åtalas mannen i 40-årsåldern, misstänkt för grovt rattfylleri.

ANNONS
|

Det var en kväll i slutet av september förra året som en polispatrull larmades ut till Sundsby Kile vid Hjälteby efter att vittnen slagit larm om en skåpbil som vinglade fram på vägen från Stenungsund i riktning mot Tjörn.

Fordonet ska även ha kört in i en refug vid en busshållplats, kört mot rött ljus och varit nära att köra in i ett vägräcke innan färden slutade med att föraren körde i diket och krockade med ett träd.

Flera vittnen till händelsen

När polis kom till olycksplatsen var ambulans och räddningstjänst redan på plats. Den blodige föraren uppgav då att det var hans bil, men att en annan kille kört bilen eftersom han själv druckit.

ANNONS

Flera personer som blivit vittne till dels den vingliga färden, dels passerat olycksplatsen kort efter kraschen, då de stannat för att hjälpa honom har dock vittnat om att det verkligen var samma man som suttit bakom ratten och ingen annan.

Själv nekar mannen till brott och har i förhör fortsatt hävdat att det var en bekant till honom som kört bilen, men som sedan blixtsnabbt lämnat olycksplatsen efter att de kraschat och han själv enligt egen utsago ”låg som en ostbåge i bilen”.

2,24 promille alkohol i blodet

Han uppger vidare att han sedan ska ha försökt sig ta sig ut genom passagerardörren, som dock inte gick att öppna varför han tagit sig över till förarsätet där han satt sig för att ringa sin fru.

Polisen och åklagare tror dock inte på hans berättelse, varför mannen nu åtalas för grovt rattfylleri, då analyssvar visat att han haft 2,24 promille alkohol i blodet vid olyckstillfället.

Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott då provsvar även visat positivt för han använt hasch eller annat cannabispreparat vid tidpunkten för olyckan eller några dagar dessförinnan.

ANNONS