Krogbråk urartade – ung Tjörnbo åtalas för misshandel

En man i 20-årsåldern hade åkt från Tjörn för att gå på nattklubb i Göteborg. Där blev det bråk, och han åtalas nu för att ha slagit en kvinna i ansiktet. Han åtalas samtidigt för att ha kört rattfull och tagit droger.

ANNONS

Den unga kvinnan var på en nattklubb i Göteborg med sina kompisar när hon plötsligt fick öl på sina byxor. Enligt henne ska det ha varit en okänd man som gick förbi och kastade sin flaska på dem.

Mannen, en 22-åring från Tjörn, ska enligt kvinnan ha skvätt ner sällskapet, och när någon sparkade till flaskan han kastat ska han ha kommit tillbaka mot dem. Hon var rädd att det skulle bli bråk och därför tog hon med sig mannen till baren.

I förhör säger hon att hon ville sära på killarna och att hon trodde hans vänner var där. Då fick hon plötsligt ett slag i ansiktet.

ANNONS

Nu åtalas Tjörnbon för misshandel. Han själv nekar och säger i förhör att det var ett stort gäng som stod på dansgolvet och knuffade folk. När någon gick förbi dem på väg ut fick de en knuff.

När mannens kompis skulle gå på toa blev han knuffad, och mannen från Tjörn gick därför efter för att se hur det gick. Då ska han själv ha blivit knuffad.

När han frågade vad de höll på med kom en ung kvinna fram och sa åt honom att gå därifrån, för hennes vänner ville bara bråka. Därefter ska mannen ha blivit slagen, kvinnan knuffad och mer bråk ska ha uppstått. Sedan kom vakterna.

Tjörnbon åtalas samtidigt för rattfylleri och ringa narkotikabrott vid ett annat tillfälle. Han nekar även till de anklagelserna.

ANNONS