Kvinna åtalas misstänkt för att ha kastat sten på bilar

En kvinna i 40-årsåldern åtalas, misstänkt för att ha kastat sten på två olika bilar så att bakrutan respektive sidospegeln på bilarna sprack. Bakgrunden ska vara ett svartsjukedrama.

ANNONS

Händelsen ska ha utspelat sig i Skärhamn i början av maj då en polispatrull kallades till platsen med anledning av att bråk uppstått på adressen.

Enligt stämningsansökan handlar det om det svartsjukedrama där kvinnan först ska ha försökt ta sig in genom att skrika, banka och slå på dörren till sin före dettas bostad. Hon ska också ha slängt ett flertal stenar mot dörren och fasaden.

Kvinnan ska därefter ha krossat backspegeln på en parkerad bil utanför bostaden, samt kastat en sten på bakrutan till en annan bil, så att bakrutan gick sönder. Stenen ska ha anträffats liggandes i en barnstol i baksätet av bilen.

ANNONS

Kvinnan har i förhör nekat till skadegörelse, men erkänner att hon kastat stenar mot väggen av bostaden och hävdar att de i samband med detta måste ha ramlat mot bilarna, som stod ganska nära henne.

Polisen tror dock inte på hennes berättelse då det även finns en mobilfilm över själva händelsen, filmad av hennes före detta som befann sig i huset och ringde polis.

Kvinnan åtalas nu därför för skadegörelse, samt åläggs att betala 7 416 kronor de skador hon ska ha orsakat.

ANNONS