Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kvinna i 75-årsåldern körde in i stenmur – åtalas för rattfylleri

Ett vittne larmade i våras polis efter att ha sett en bil med trasig front komma körandes på vägen vid Södra hamnen. Efter att bilen parkerats och den kvinnliga föraren, som upplevdes berusad, gått ut ska föraren i 75-årsåldern sedan ha satt sig bakom ratten igen. Nu åtalas kvinnan, misstänkt för grovt rattfylleri.

Det var en eftermiddag i slutet av april som polis larmades till Tjörn efter att ett vittne slagit larm om den misstänkt rattonyktra kvinnliga föraren.

– Vi var ute och promenerade på bryggorna. Jag regerade på en bil som kom körandes och är jättetrasig. Den här bilen kör inte rakt och det skrapar i då fronten släpas i marken. Jag såg hur två kvinnor går mot den trasiga bilen och börjar pratar med föraren och säger något i stil med: Ser du inte hur du kör? Ser du inte att bilen är helt trasig? Kvinnan svarar, det vet jag om, har vittnet berättat i förhör.

Touchade en stenmur

När kvinnan i 75-årsåldern, som vinglade och upplevdes berusad, sedan satte sig bakom ratten igen och körde iväg larmade vittnet polis.

– Jag tror hon försökte göra en U-sväng, men lyckades inte. Hon touchade nog en stenmur när hon skulle vända. Sen tog det lång tid att få i backen för henne. Jag funderade på hon hon skulle parkera bilen där i stället eller vad hon gjorde. När hon kör iväg mot bageriet så går det inte i 40 och inte rakt. Hon låg sen mitt i vägbanan och svajade. Jag trodde först att hon skulle toucha bilarna hon mötte men hon lyckades styra åter till sin vägbana, har vittnet vidare berättat i polisförhör.

Tydlig doft av alkohol

Efter att polisen fått registreringsnumret på bilen åkte en patrull till ägarens bostad. Där fann de också både bilen och kvinnan som öppnade efter att de knackat på dörren.

Polisen har i sin tur vittnat om hur de då även kände en tydlig doft av alkohol från kvinnans andedräkt, samt att de upplevde henne som märkbart påverkad. Kvinnan togs efter beslut om kroppsbesiktning med så kallad eftersupning därför med för vidare kontroll och provtagning.

Erkänner brott

Nu åtalas kvinnan för rattfylleri efter att analyssvaret visat på att hon haft 1,5 promille alkohol i blodet vid det aktuella tillfället hon greps.

Brottet bör bedömas som grovt då körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att föraren inte haft kontroll över bilen, utan kört den vingligt mitt i vägen, samt kört på en stenmur, skriver åklagaren i den stämningsansökan som nu lämnats in vid Uddevalla tingsrätt.

Kvinnan har i förhör erkänt brott.

LÄS OCKSÅ: Påkörd bilist larmade om smitningsolycka på E6

LÄS OCKSÅ: Elev utlöste brandlarm med flit – händelsen polisanmäld

LÄS OCKSÅ: Ung förare fick misstänkt trimmad moped beslagtagen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.