Artisten Oli släpper sin första låt Familj på höstlovets första kväll.
Artisten Oli släpper sin första låt Familj på höstlovets första kväll. Bild: Delta på Tjörn

Lokala artister och lan inleder höstlovet

För att kickstarta höstlovet har alla tre STO-kommuner gått ihop och bjuder nu in till konsert, lanparty och en musikrelease.

ANNONS
|

Hiphop-rap, sing-a-song, opera och rock kommer att inviga höstlovsfirandet i Tjörnhallen på fredag. Orkestern Flou, delvis från Orust, kommer spela under invigningen och sedan startar ett dyngslångt lan, alltså att man kopplar ihop sina datorer och spelar datorspel tillsammans.

I andra änden av Tjörnhallen kommer lokala artister från Tjörn, Orust och Stenungsund uppträda. Bland andra Magda Engblom, Linus Rickardsson och bandet Copyright.

– Vi hade en satsning som vi kallade för öppen scen, men nu efter pandemin har vi tagit ett gemensamt krafttag med Stenungsund och Orust och vill göra ett gemensamt arrangemang. Vi kommer köra ett lika dant arr på Orust i vår och sedan avsluta med sommarfestivalen i Stenungsund, säger Andreas Gunnarsson, gruppledare på Kultur- och fritidscentra på Tjörn.

ANNONS

Släpper debutsingel

Lanet är dock specifikt för höstlovsstarten, och likaså nästa programpunkt.

Senare på kvällen kommer kulturskolans studioverksamhet Modern Production ordna ett releaseparty för artisten Oli, som släpper sin första singel Familj.

Låten släpps även på Spotify under fredagen.

– Den handlar om svårigheter och kamp i ett ungdomsliv och går rakt in i hjärtat med sina mjuka toner och starka text. Många som kämpar själva eller som känner någon som gör det kommer kunna relatera till låten, säger Anna-Karin Leverin, också hon gruppledare.

Fler artister på scen

Efter att ha spelat sin egen låt kommer Oli bjuda på mer musik tillsammans med Birta. På releasepartyt kommer även Ramiz och Feride att spela.

Det är kulturskolorna och ungdomsverksamheterna på Tjörn, Orust och i Stenungsund som tillsammans arrangerar vad de kallar för STO Frekvensen.

Evenemanget drar igång 19.30 på fredag 29:e, i Tjörnhallen på Häggvallskolan. Alla är välkomna, men målgruppen är ungdomar mellan 12 och 19 år.

ANNONS