Olovlig vattenskoterfärd kostade 8 000 kronor

Den korta och olovliga färden på vattenskotern i Södra hamnen stod föraren dyrt. Nu döms mannen i 20-årsåldern till dryga 8 000 i böter för att ha framfört vattenskotern utan tillstånd.

ANNONS
|

Det var i början av juni som en polispatrull förberedde en fartkontroll i Skärhamn. Strax innan de skulle starta upp laserinstrumentet för hastighetsmätningen fick de syn på en vattenskoter med två arbetsklädda personer ombord som var på väg genom Södra hamnen.

Patrullen beslutade sig för att vinka in och kontrollera föraren, som visade sig sakna tillstånd att framföra vattenskotern.

Mannen i 20-årsåldern, hemmahörande i en annan västsvensk kommun, erkände på plats sitt misstag. Till polisen ska ha han enligt förundersökningsprotokollet ha berättat att han jobbade för ett företag som äger vattenskotern och att han bara skulle köra denna cirka 400-500 meter efter att ha avslutat ett jobb i hamnen.

ANNONS

Han ska vidare ha uppgett att han ångrade sig väldigt mycket och visste om att det var extremt onödigt och dumt av honom att köra den korta vägen tillbaka, men att han nu lärt sig sin läxa och fick stå sitt kast.

Mannen åtalades tidigare i somras för olovligt förande av vattenskotern. Nu har Uddevalla tingsrätt fastställt dom och bestämt straffet till 8 100 kronor i dagsböter.

Denna dom ska vara en av de första i sitt slag i Västsverige sedan kravet på förarbevis infördes den första maj i år.

– Denna dom är i alla fall den första jag känner till, sedan har vi ytterligare två mål där vi väntar på domslut, säger Marie Kontosic, extraåklagare vid Uddevalla åklagarmyndighet.

LÄS MER:Hårdare kontroll av förarbevis för vattenskoter

LÄS MER:Sverige dominerade NM i Jetski – publiksucce för race i centrala Stenungsund

LÄS MER:Med vattenskoter Sverige runt på nio dagar

ANNONS