Martin Johansson startar ett nytt parti.
Martin Johansson startar ett nytt parti. Bild: Sven Lundstedt

Oppositionsråd bildar nytt parti

Det fristående oppositionsrådet Martin Johansson på Tjörn bildar nu ett nytt parti. Bohuslänpartiet ska delta i nästa års val både regionalt och lokalt och satsar främst på Bohusläns kustkommuner.

ANNONS
|

Martin Johansson berättar att han gått och funderat på att starta ett nytt parti en längre tid men det är först nu som han gör verklighet av det hela och är beredd att satsa på valet 2022. Han är sedan valet 2018 oppositionsråd på Tjörn men fick en tid efter valet lämna Sverigedemokraterna efter en konflikt som gjorde att SD på riksnivå fattade beslut att han inte längre fick representera partiet på Tjörn eller regionalt. SD har idag tre mandat i kommunen.

LÄS MER:SD-topp lämnar partiet

Martin Johansson säger att det nya partiet ska satsa på alla kustkommuner i Bohuslän och driva frågor som nära berör kustkommunerna.

ANNONS

– Fisket är en av de frågor vi ser som angelägna. Ett annat är att vi är motståndare mot vindkraftsplanerna till havs men i övrigt ser vi oss som ”tvärpolitiska” och kommer att vara inriktade på praktiska lösningar av samhällsproblem.

LÄS MER:Mer än var tredje politiker har lämnat eller bytt parti

Bohuslänpartiet kommer genom just Martin Johansson att vara representerat också i regionpolitiken. Johansson är nämligen den ende politiker från Tjörn och Orust som har en ordinarie plats i regionfullmäktige i Västra Götaland. Han är dessutom den ende politiker med ordinarie plats i den regionala Västra sjukvårdsnämnden som bland annat beslutar i vårdfrågor som rör kranskommunerna kring Göteborg, bland annat Stenungsund och Tjörn.

– Vi kommer att delta både i regionvalet och kommunvalet i de bohuslänska kustkommunerna, säger Martin Johansson.

ANNONS