Ordförande bjuder in Van der Poel till Tjörn

Två guld och ett världsrekord. Med rötterna på Tjörn är det inte konstigt att flera på ön gläds åt Nils van der Poels framgångar i OS. Nu bjuder kommunfullmäktiges ordförande Anders Högmark hem honom till ön.

ANNONS
|

Han var nog inte ensam om det, men Tjörns kommunfullmäktiges ordförande Anders Högmark satt som klistrad framför tvn när det var dags för Nils van der Poel att skrinna till sig sitt andra OS-guld för i år.

Dessutom blev det ett världsrekord, vilket fick kommunfullmäktiges ordförande att jubla framför tvn. Nu vill han skicka en grattishälsning – och en inbjudan.

– Hans pappa och farbror har gått i skolan här, och Nils har sina rötter på Tjörn. Det finns all anledning att lyfta fram honom, det är antagligen Tjörns första OS-guld, säger Anders Högmark.

Han har själv följt sporten sedan OS 1945 och tycker Van der Poels prestationer är fantastiska.

ANNONS

– Det här är det ultimata, att delta i två lopp och inte bara vinna båda utan dessutom sätta världsrekord. Det kan inte vara mycket bättre.

Nu hoppas Högmark på ett besök på ön, från guldmedaljören.

– Det skulle vara väldigt trevligt om han kom hit. Han får säkert massor med uppvaktning och inbjudningar, men av flera skäl kanske han vill komma. Då gör vi något riktigt speciellt.

ANNONS