Pater Noster på Hamneskär.
Pater Noster på Hamneskär. Bild: Anders Ylander

Pater Noster-hotell drar tillbaka ansökan om sponsring

Pater Noster Hotell och restaurang AB som driver verksamheten och hyr byggnaderna på ön utanför västra Tjörn har dragit tillbaka den sponsringsansökan man lämnat till Tjörns kommun.
– Vi återkommer, skriver företaget.

ANNONS
|

Det var före midsommar som företaget lämnade in en ansökan om att kommunen skulle sponsra en verksamhet som bland annat innefattade årliga möten på Pater Noster, något som skulle levandegöra historien och sätta ön och Tjörns kommun på kartan internationellt. Man ville också främja hållbarhet och historia och att ge innevånarna större medvetenhet om det kulturarv svenskarna har från havet.

Aktiviteten hette ”att leva på öns premisser” och skulle vara i tre år. Man skulle bjuda in politiker och företagsledare som skulle diskutera och sätta mål om hållbarhet. Man hade under 2021 bjudit in Ostindiefararen som skulle ta kurs mot Pater Noster. Man ville också lyfta ”framtidens mat” med koppling till havet. Man lovade stor medial uppmärksamhet och ville att Tjörns kommun skulle medverka.

ANNONS

Idag, 2,5 månader senare, drar företaget tillbaks sin ansökan helt då man vill bredda och justera innehållet enligt ett brev till kommunen. Man lovar återkomma när justeringen är gjord. Företaget har inte uppgivit någon summa i sponsring.

Enligt kommunens tjänstemän kan det bli svårigheter med att stödja en verksamhet av detta slag med tanke på kommunens sponsorpolicy men nu konstaterar man enbart att ansökan är återtagen och vidtar inga vidare åtgärder.

ANNONS