Polis larmades om mystiska båtfarare i Tubbeviken

Polisen fick under måndagen samtal från ett vittne som sett två personer slarvigt lägga till med en båt i Tubbeviken i Skärhamn. Båtfararna ska därefter ha burit iland två misstänkt stulna cyklar av dyrare modell, som de sedan lastat in i en bil som de försvann med från platsen.

ANNONS
|

Det var vid åtta-tiden på måndagsmorgonen som polisen fick samtal om de mystiska båtfararna som ska ha försvunnit från platsen med en elcykel respektive sportcykel i bagaget.

– En patrull skickades ut till platsen. Då var ju personerna ifråga redan borta, men båten låg kvar och eftersom det fanns brytmärken på den gjorde polispatrullen bedömningen att den troligtvis var stulen och försökte därför kontakta ägaren, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Fick båten tillbaka

Efter att till slut lyckats etablera kontakt med ägaren senare under dagen kunde misstankarna bekräftas.

– De visade sig mycket riktigt att båten var stulen och ägaren kunde under måndagskvällen sedan få tillbaka båten, som han på morgonen inte själv visste om hade tillgripits, utan upptäckte först senare under dagen, säger Herman Egelström.

ANNONS

Polisen har i nuläget fortsatt inga spår efter de misstänkta båt– och cykeltjuvarna.

Polisen vill ha tips

Polisen misstänker dock att det kan finnas ett samband mellan händelsen och den cykelstöld som under måndagsmorgonen anmäldes på Tjörn. Två cyklar, till ett totalt uppskattat värde av 44 000 kronor, anmäldes då stulna ur ett cykelförråd vid Mossholmen mellan Bleket och Klädesholmen.

LÄS MER:Elcyklar stals ur cykelförråd i Bleket

Polisen Båtsamverkan Väst skriver därför nu på sin Facebooksida att de gärna vill ha in eventuella iakttagelser från både Mossholmen och Tubbeviken under söndagskvällen och måndagsmorgonen.

De anmält stulna cyklarna ska vara svarta elcyklar av märket Ghost och Exoride.

ANNONS