Polisen ordnar trygghetsvandring i utsatt område

Efter upprepade stölder och inbrott i Stansviks industriområde har polisen och Tjörns kommun tillsammans kommit fram till en åtgärd. De ordnar nu en vandring i området för att öka tryggheten och säkerheten.

ANNONS

Det är framför allt båtstölder som gång på gång sker i området vid Stansvik på Tjörn. De senaste veckorna har fler verksamheter fått tråkiga besök och nu har polisen och kommunen gått ihop för att få stopp på stölderna.

Tillsammans ordnar de en trygghetsvandring, med målet att hitta problem och säkerhetsrisker som underlättar för tjuvarna och att kunna göra något åt dem.

– Vi har tittat på hur vi kan involvera de som bor och har företag där nere och utifrån det växte det fram att vi ska göra en trygghetsvandring. Vi ska titta efter platser och andra saker som är otrygga eller dåligt hanterade och kan ge tillfällen för tjuven, säger Ulf Darrell, kommunpolis på Tjörn och Orust.

ANNONS

Inbjudan till vandringen kommer från kommunen och har enligt Darrell skickats ut brett i området, till båtägare, hamnarbetare, företagare och de som jobbar i de kommunala verksamheterna som finns där.

Förhoppningen är att identifiera och påtala bristerna och kunna göra något åt dem, och samtidigt få en ökad medvetenhet hos de personer som rör sig i området.

– Polisen vill få ner brottsligheten och kommunen vill jobba trygghetsskapande, säger Ulf Darrell.

Trygghetsvandringen sker 8 december klockan 16, och startar vid ishallens entré. Ingen anmälan behövs för att delta.

ANNONS