Premiär för padelhall i Kållekärr

För ett år sedan började Tjörnborna Fredrik Roos och Anders Linder spåna på en idé om att anlägga en padelhall. Med en obebyggd tomt i Kållekärr visade sig projektet vara genomförbart och under lördagen kunde första spelarna inviga banorna.

ANNONS
|

I helgen har en ny padelhall, Padel Arena Kållekärr, öppnats på Tjörn och ST-tidningen var på plats inför öppningen innan lunch på lördagen. Det här blir den sjätte hallen på ön och duon Fredrik Roos och Anders Linder tror på läget och suget efter att spela.

LÄS MER:Här finns padelbanorna i STO

– Vi började spåna seriöst på det här för ganska exakt ett år sedan, säger Anders Linder.

– Vi spelar väldigt mycket padel bägge två också hade vi marken här, så det var bara att dra igång. Vi lämnade in bygglovsansökan i februari, i torsdags gjordes slutbesiktning och vi öppnade för bokningar i går, säger Fredrik Roos.

ANNONS

Tror på läget

– Vi ligger ju mitt på Tjörn med en busshållplats precis utanför, säger Linder.

– Ja och alla företagare runt omkring är vill ju ha fler människor hit, så det är ett väldigt bra läge. Det känns som det är rätt verksamhet för den här tomten, säger Roos.

LÄS MER:Padel mitt i grönskan på Tjörn

Anläggningen har kostat runt 15 miljoner att färdigställa och de berättar att de har satsat mycket på att få till en bra inomhusmiljö. Omkring 450 meter tyg, i stycken om 3 gånger 6,5 meter, löper längs väggarna i hallen som mäter 9,5 meter i tak.

– Vi har satsat mycket på ljud, ljus och ventilation. Vi har satt upp ljudabsorbenter i taket och ljuddämpande tyger längs väggarna. Det här gör att man kan sitta och prata här samtidigt som det är fullt spel på banorna, vilket vi fick bekräftat när vi hade taklagsfest i går med alla som varit med i anläggandet av hallen, säger Roos när vi sitter i gemenskapsutrymmet i entrén.

Tekniken funkade vid premiären

Alla banor bokas digitalt och ventilation och ljus är kopplade till bokningstiderna. Utanför dörren rör sig de första spelarna strax innan klockan 10 på förmiddagen.

– Nu får vi se om koderna de fått vid bokningen funkar, säger Roos.

En kod slås in och dörren öppnas och de första fyra att spela på bana tre får guidning in till damernas omklädningsrum. Camilla Olausson som spelat padel i cirka ett år och hennes tre väninnor gör sig redo att spela 1,5 timme.

https://www.sttidningen.se/nyheter/padelexperten-vi-har-inte-nått-toppen-1.53884076

LÄS OCKSÅ:

– Det är superroligt att de öppnat här nu, säger hon.

Den 1 570 kvadratmeter stora hallen som värms med bergvärme är den nu största i STO-regionen.

– Ja just nu är vi störst med fyra dubbelbanor och en singel, säger Fredrik Roos.

Planerar ha personal på plats vissa tider

Även om en padelhall egentligen inte kräver bemanning så planerar de för att ha personal på plats kvällar och helger.

– Vi har tänkt att ha bemannat vissa tider, vi har ju en shop och det är bra att någon plats för att hjälpa spelare tillrätta och fixa om det uppstår några problem, säger Roos.

– Det skapar ju också en gemenskap att ha någon på plats, säger Linder.

I sällskapsutrymmet finns soffa och bord med stolar och en tv är igång på väggen. Här ska också fixas till med en egen aktivitetshörna för barn som väntar när föräldrarna spelar berättar Fredrik Roos:

– Vi har inte fått in alla möbler än, för vissa saker är restade från butik. Vi ska också ställa i ordning i shoppen, det har vi inte riktigt hunnit klart med.

Strax efter att tjejerna gått in i sitt omklädningsrum kliver fyra nya spelare in genom dörren. Fem minuter innan den speltid slås ljuset automatiskt på för de bokade banorna och en stund senare är första matcherna igång på två av hallens fyra dubbelbanor.

Om drygt en vecka är dags att dra igång seriespelen.

– Alla hallar kör ju sitt eget seriespel och vi börjar vårt seriespel under höstlovet. Vi har ju 16 lag i dam och 40 i herrserien, säger Fredrik Roos.

ANNONS