Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så jobbar polisen efter kyrkobranden: ”Hör av er”

Just nu jobbar polisen för att kunna fastställa om något brott begåtts i samband med branden i kyrkan i Skärhamn. För att kunna göra det ber de allmänheten om tips.
– Det kan ju vara någon som sett något som blir viktigt på ett eller annat sätt i slutändan, säger polisens jourhavande förundersökningsledare.

I åtta timmar var brandmännen på plats i Skärhamn under fredagskvällen och natten, för att försöka rädda Smedjan. Delar av kyrkan totalförstördes medan andra delar klarade sig helt undan elden, men fick rök- och vattenskador.

Efter att branden släckts och räddningstjänsten lämnat kunde området spärras av av polisen. Under helgen har tekniska undersökningar gjorts och flera vittnen har hörts.

– Vi har hållit förhör med personer som upptäckt att det brann, och sett eld och rök. Men vi har ingen som sett när det började brinna, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal.

Ingen misstänkt

Händelsen utreds som mordbrand, men enligt polisen är rubriceringen satt för att de ska kunna få de verktyg som krävs för att kunna jobba med ärendet.

LÄS MER: Pastorn om branden: ”Oerhört ledsamt för alla medlemmar”

Det finns ingen person som misstänks för brottet.

– Vi tror ingenting, men många gånger handlar vårt jobb om att ta reda på om det är ett brott som begåtts eller inte. Vid vissa typer av händelser, som en brand, får det inte lov att ha begåtts ett allvarligt brott utan att vi upptäcker det, och därför har vi inlett en förundersökning.

Vittnen uppmanas höra av sig

Fler förhör ska hållas och polisen ska analysera den tekniska bevisning de säkrat från brottsplatsen.

Vittnen som ännu inte varit i kontakt med polisen uppmanas även att höra av sig.

– Om någon har gjort iakttagelser eller har film från brandförloppet är vi tacksamma om de hör av sig till polisen. Det kan ju vara någon som sett något som blir viktigt på ett eller annat sätt i slutändan, säger Gittan Carlsson.

LÄS MER: Stor räddningsinsats efter kyrkobrand

I den del av kyrkan som blev värst drabbat fanns en bostad. Personen som bor där fördes till sjukhus under fredagen, efter att själv ha tagit sig ut. Enligt polisen ska hen inte ha fått några allvarliga skador.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.