Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det planerade besöket slutade i tumult sedan kvinnan spottat den andra kvinnan i ansiktet och ögat. Bild: Jacob Humlén
Det planerade besöket slutade i tumult sedan kvinnan spottat den andra kvinnan i ansiktet och ögat. Bild: Jacob Humlén

Spottloska i ansiktet kostade kvinna 5 000 kronor

Den planerade besöket slutade i tumult och med att en kvinna blev spottad i ansiktet och ögat, samt fick sin fot klämd i en dörr. Boendestödjaren och hennes kollega översköljdes också av oförskämda ord. Nu döms en kvinna i 60-årsåldern för ofredande.

Händelsen utspelade sig i kvinnans bostad på Tjörn en dag i september 2019. Kvinnans dotter var där tillsammans med några vänner och skulle hjälpa henne att flytta lite saker som tillhörde henne.

Eftersom mamman och dottern för tillfället hade en spänd relation till varandra hade kvinnan bett en stödperson på kommunen närvara när flytten skulle gå av stapeln.

Chockad och äcklad

Avtalat åkte en boendestödjare och en socialsekreterare till kvinnan i 60-årsåldern den aktuella dagen, men möttes då av den mycket uppstressade och aggressiva kvinnan som inte alls längre verkade uppskatta det planerade besöket.

Enligt åtalet ska hon både ha översköljt dem med fula ord och avslutat det hela med att spotta den ena kvinnan i ansiktet och ögat för att sedan dra igen dörren så hårt att hon klämde sin fot.

Boendestödjaren har i förhör sagt att hon efter händelsen kände sig både chockad och äcklad, men att det inträffade också påverkat henne mentalt i form av stress och oro både på jobbet och privat.

Nekar till brott

Hennes kollega har också vittnat om händelsen och hur hon sett hur kollegan kämpat för att inte skrika högt av smärta efter att kvinnan, möjligen oavsiktligt, dragit igen dörren så hårt att hon klämde sin fot. Även hon ska dessutom fått spott på sig på kläderna när tumultet utbröt.

Nu döms kvinnan för ofredande, då gärningen enligt domslutet kunde förväntas kränka den utsatta kvinnans frid på ett kännbar sätt. Uddevalla tingsrätt har bestämt straffet till 100 dagsböter à 50 kronor, totalt 5 000 kronor.

Kvinnan har nekat till brott.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.