Summerfest Skärhamn tillbaka – då siktar de mot 5 000

Festivalen i hamnen i Skärhamn är tillbaka efter två års ofrivilligt uppehåll. Då hoppas arrangören sälja 5 000 biljetter.
– Vi tror vi säljer slut det, säger David Ahlborg, en av arrangörerna.

ANNONS

2020 skulle Summerfest Skärhamn hållas för femte gången och på scen skulle Arvingarna och Duo Jag stå. Då kom pandemin och allt ställdes in. Tills nu.

Nu gör sommarfesten comeback i hamnen i Skärhamn och banden är de samma som de skulle varit 2020.

– De biljetter som köptes det året har flyttats fram och gäller i år, säger David Ahlborg som driver arrangemanget tillsammans med Peter Andreen.

Kan komma gästartist

Festivalen löper över två dagar, 15-16 juli, med ett band respektive kväll.

– Det blir eventuellt en gästartist på lördagen, men det är inte klart än. Och så kör dj:s emellan, säger David Ahlborg.

ANNONS

Hur många besökare får ni ta in?

– 2 500 per kväll. Vi tror vi säljer slut det, det ska nog inte vara några större problem. Arvingarna är väldigt i ropet nu också.

Arrangörerna David Ahlborg och Peter Andreen.
Arrangörerna David Ahlborg och Peter Andreen. Bild: Privat

Festivalen hålls i år återigen längst ut i hamnen, efter att ha testat att flytta upp den på höjden vid ett tidigare tillfälle.

– Det blev inte fullt så trevligt utan blev lite mer industriområde och råare och vi vill ha mer sommar, fest och hav, så då flyttade vi ner allt igen, säger David Ahlborg.

Fattade beslutet i vintras

Att festivalen skulle bli av i år bestämdes i samband med att restriktionerna släpptes. Nu är förberedelserna i full gång.

– Allt är fixat och beställt. Vakter är klara. Personal. Vi känner att vi är på banan, säger David Ahlborg.

Han fortsätter:

– Det är en otrolig känsla att stå där nere och det är fullt av folk i alla åldrar. Det blir som en homecomingfest. Och att det ligger mitt i Skärhamn lockar många.

Vad de däremot inte kan påverka är vädret.

– Peppar peppar, vi brukar ha tur, säger David Ahlborg.

LÄS MER:Pop-succén Mares om giget i Skärhamn

ANNONS